Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάλεσμα του Ισλαμικού Κράτους για επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία



Γιατί τώρα άραγε; 

Να υποθέσουμε ότι το timing των απειλών με το εν εξελίξει εμπάργκο της Σ. Αραβίας στα τουρκικά προϊόντα είναι εντελώς συμπτωματικό; 

Εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους κάλεσε τους υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης να στοχοποιήσουν Δυτικούς πολίτες, πετρελαιαγωγούς και υποδομές στη Σαουδική Αραβία.

«Οι στόχοι είναι άφθονοι… Ξεκινήστε πλήττοντας και καταστρέφοντας αγωγούς πετρελαίου, εργοστάσια και εγκαταστάσεις που αποτελούν την πηγή (εισοδήματος) της τυραννικής κυβέρνησης» ανέφερε ο Άμπου Χάμζα αλ Κουράσι σε ηχογραφημένη ομιλία του που αναρτήθηκε στο δίκτυο της οργάνωσης στο Telegram.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, η Σαουδική Αραβία στήριξε την εξομάλυνση των σχέσεων του αραβικού κόσμου με το Ισραήλ ανοίγοντας τον εναέριο χώρο της για πτήσεις από το Ισραήλ προς γειτονικές χώρες του Κόλπου.

Οι απειλές αυτές εκτοξεύονται εβδομάδες (σ.σ. γιατί περίμενε άραγε τόσο πολύ το ΙΚ να αντιδράσει;) αφότου το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησαν να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ. Το ΙΚ θεωρεί ότι με την ενέργειά τους αυτήν οι δύο χώρες πρόδωσαν το Ισλάμ.

Υποθέτουμε ότι το γεγονός πως οι απειλές αυτές έρχονται την ώρα που εντείνεται το εμπάργκο της Σαουδικής Αραβίας στα τουρκικά προϊόντα «στριμώχνοντας» κι άλλο την τουρκική οικονομία, είναι εντελώς συμπτωματικό…

Newsbreak


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]