Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Δύση υψώνει λευκή σημαία



Το Ισλάμ αποκεφαλίζει μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά την παρακμάζουσα Δύση. O Σαμιέλ Πατί, o καθηγητής που αποκεφαλίστηκε από ισλαμιστή στη Γαλλία επειδή είχε δείξει στους μαθητές του μερικά σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει το περιοδικό «Charlie Hebdo», ήταν ένα από τα πολλά θύματα της ισλαμικής τρομοκρατίας σε αυτή τη χώρα. Ωστόσο, το συγκεκριμένο πλήγμα είχε μεγάλη συμβολική αξία, μια και το θύμα εκπροσωπούσε αυτό ακριβώς που επιδίωκε το γαλλικό μοντέλο: τη δημιουργία ενός ουδετερόθρησκου, κοσμικού, πολυπολιτισμικού κράτους, που στηρίζει σε υλικές και υλιστικές βάσεις την ιδέα ενός συνταγματικού πατριωτισμού.

Ένας Γάλλος καθηγητής μπορεί να αντιμετωπίζει ως σάτιρα αυτά τα σκίτσα, αλλά οι ισλαμιστές τα θεωρούν ικανά ενοχοποιητικά στοιχεία για μια καταδίκη σε θάνατο, ενώ οι ίδιοι επιβάλλεται να εκτελέσουν την ποινή.

Αυτά γίνονται επειδή το Ισλάμ δεν είναι μια θρησκεία όπως οι περισσότερες. Αποτελεί ολιστικό σύστημα που δίνει απαντήσεις για τις μεταφυσικές ανησυχίες των ανθρώπων, τις κοινωνικές σχέσεις, την κρατική λειτουργία και τη νομοθεσία. Είναι όλα σε ένα.

Το Κοράνι δεν αντιμετωπίζεται από τους μουσουλμάνους απλώς ως ένα ιερό βιβλίο, αλλά ως ο μοναδικός και απόλυτος οδηγός της καθημερινότητάς τους. Οτιδήποτε καταδικάζεται στο Κοράνι είναι καταδικαστέο από τους πιστούς και οι νόμοι των -κατά τους μουσουλμάνους- απίστων δεν τυγχάνουν σεβασμού αν συγκρούονται με όσα αναφέρει αυτό το βιβλίο ως αποδεκτά και επιβεβλημένα.

Ο μη ισλαμικός κόσμος μπορεί να βρίσκεται στο έτος 2020 μ.Χ., αλλά οι μουσουλμάνοι ζουν στον χρόνο των παραδοσιακών αντιλήψεών τους, ο οποίος βρίσκεται πολλούς αιώνες πίσω. Έτσι σκοπεύουν να μείνουν επειδή αυτή είναι επιλογή και εδραιωμένη πεποίθησή τους.

Η λέξη Ισλάμ στα αραβικά μεταφράζεται ως «υποταγή». Υποταγή των «απίστων» επιδιώκουν, όχι συνύπαρξη, ισονομία, δημοκρατία. Αυτές οι λέξεις δεν σημαίνουν και δεν αξίζουν κάτι για έναν πιστό μουσουλμάνο.

Ο πολυπολιτισμός, συνδυασμένος με ένα εγωιστικό μοντέλο ζωής, την υπογεννητικότητα και τις λοιπές νεοταξικές ιδεοληψίες, παραδίδει άνευ όρων το σύνολο της Δύσης στη διάθεση των ισλαμιστών.

Εμείς αυτό θέλουμε;

δημοκρατία




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]