Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολεμικές δηλώσεις Ρωσίας – Τουρκίας!


Μπορεί το Ναγκόρνο Καραμπάχ να γίνει αιτία ρωσοτουρκικού πολέμου;

Σοβαρότατη λεκτική κλιμάκωση μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας, με εκατέρωθεν δηλώσεις αξιωματούχων που προαναγγέλλουν στρατιωτική παρέμβαση στην σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ!

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως εάν το Αζερμπαϊτζάν ζητήσει στρατιωτική βοήθεια, με στρατιωτικό υλικό αλλά και στρατιωτική δύναμη, θα την έχει. Η δήλωση αυτή ήρθε σε απάντηση της προχθεσινής δηλώσεις ρώσου αξιωματούχου ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα συνδράμει στρατιωτικά την Αρμενία, αρκεί η Αρμενία να το ζητήσει!

Άλλωστε η Αρμενία και η Ρωσία έχουν υπογράψει σύμφωνο αμυντική συνδρομής το οποίο βέβαια βρίσκεται εν ισχύ και λειτουργεί ως αντάλλαγμα για την μεγάλη ρωσική στρατιωτική βάση που υπάρχει στην Αρμενία. Ρωσική στρατιωτική βάση που σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες έχει καταρρίψει τούρκικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία χρησιμοποιούνται από το Αζερμπαϊτζάν.

Η κίνηση της Ρωσίας σήμερα το πρωί να δημοσιεύσει χαιρετισμό για την επέτειο 193 ετών από την ναυμαχία στο Ναυαρίνο με φόντο την τουρκική ναυαρχίδα στις φλόγες, δεν μπορεί να είναι τυχαία. Ειδικά η Ρωσία στην διπλωματική γλώσσα όχι μόνο δεν κανει λάθη, αλλά κάθε της δήλωση, κάθε σημειολογία έχει σαφέστατη στόχευση.

Όπως σαφέστατη στόχευση είχε και η ρωσική αεροπορία η οποία σε συνεργασία με το πυροβολικό της Συρίας ισοπέδωσε το τουρκικό παρατηρητήριο στο Ιντλίμπ το οποίο νωρίτερα είχαν εγκαταλείψει οι τουρκικές δυνάμεις!

Στον αντίποδα, ο Ερντογάν σε συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του δήλωσε την πλήρη καταδίκη για την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία και εγκαινίασε νέα μεγάλης κλίμακας στρατιωτική συνεργασία.

Οι ρώσοι όμως αμέσως μετά τη συνάντηση και με την ευκαιρία της δοκιμής των S – 400 από την Τουρκία δεν έχασαν την ευκαιρία να τους χλευάσουν για την στρατιωτική τους «επάρκεια», διαρρέοντας σε ρωσικά μέσα ότι η δοκιμή ήταν απολύτως αποτυχημένη!

Προ ενός μηνός το newsbreak.gr είχε αποκαλύψει την στρατιωτική συνάντηση κορυφής μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας κατά την οποία οι Ρώσοι απαίτησαν από τους Τούρκους να αποσυρθούν από την Συρία. Αίτημα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από την Τουρκία και προκάλεσε την οργή των Ρώσων. Είχαμε γράψει τότε ότι το γεγονός αυτό θα μπορούσε να επιφέρει τεράστιο πλήγμα στην συνεργασία των δύο χωρών, πράγμα που φαίνεται να επιβεβαιώνεται με τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι δύο πρώην στενοί συνεργάτες λοιπόν βήμα προς βήμα φτάνουν κοντά σε σύγκρουση. Τους σύγκρουση η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε πολεμική σύρραξη, αρκεί – όπως και οι ίδιοι διεμήνυσαν – να ζητηθεί από Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία αντίστοιχα στρατιωτική βοήθεια. Τότε το Ναγκόρνο Καραμπάχ θα μετατραπεί από τοπική διαμάχη σε νέα εστία Ρωσοτουρκικού πολέμου.

Είναι καιρός για την Ελλάδα να αρχίσει να οργανώνεται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Newsbreak






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]