Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τατάρ: Είμαι περήφανος που είμαι ο άνθρωπος της Τουρκίας



Σε συνέντευξή του ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε τα της διχοτόμησης, υποστηρίζοντας τη δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο, το ένα δίπλα στο άλλο

Περήφανος δήλωσε ο νέο-εκλεγείς ηγέτης των Τ/Κ και αρεστός της Άγκυρας, Ερσίν Τατάρ, που είναι ο άνθρωπος της Τουρκίας. «Είμαι περήφανος που είμαι ο άνθρωπος της Τουρκίας. Εγώ είμαι παιδί Τούρκου, είμαι Τούρκος. Σε τελική ανάλυση τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή ενισχύουν την ΤΔΒΚ. Εμείς φτάσαμε ως εδώ με τη στήριξη της Τουρκίας. Και θα συνεχιστεί και από δω και πέρα» διατράνωσε, υποστηρίζοντας ότι οι σχέσεις του ψευδοκράτους με την Τουρκία θα συνεχιστούν, προαναγγέλλοντας παράλληλα διαπραγματεύσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Θα συνεχιστούν οι εγγυήσεις. Η ΤΔΒΚ θα συνεχίσει να υπάρχει ως κράτος. Κι από δω και μπρος για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του λαού μας, ξεκινούμε διάλογο σε αυτό το πλαίσιο με Ε/Κ», ανέφερε, ανακοινώνοντας ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, αφού αναλάβει τα καθήκοντά του.

Δύο κράτη μόνο – Η ομοσπονδία είναι παγίδα

Σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό κανάλι TVNET, την οποία δημοσιεύει πρωτοσέλιδα σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε τα της διχοτόμησης, υποστηρίζοντας τη δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο, το ένα δίπλα στο άλλο.

«Η ομοσπονδία είναι εντελώς παγίδα. Η Τουρκία θα αποχωρούσε από εδώ και η πλειοψηφία θα κατάπινε την μειοψηφία σαν χάπι. Είναι πολύ περισσότεροι αυτοί από εμάς. Η οικονομία τους είναι σε καλή κατάσταση, όλος ο κόσμος τους στηρίζει οικονομικά. Εμείς είμαστε όρθιοι μόνο με τη στήριξη Τουρκίας. Φτάσαμε μέχρι εδώ μαζί με την Τουρκία και θα συνεχίσουμε μαζί τους», δήλωσε εμφαντικά.

Θα συναντηθώ με τον Αναστασιάδη μετά την ανάληψη

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε να τον συναντήσει. «Εγώ μπορώ να τον συναντήσω. Από τη στιγμή που θα συζητήσεις τη παγκόσμια τάξη πραγμάτων, θα πεις τις απόψεις σου. Τους είπα να γίνει πρώτα η ανάληψη των καθηκόντων μου και μετά συναντιόμαστε».

Θα κάνουμε τα πάντα για την προάσπιση των συμφερόντων της Τουρκίας

Ο Τ/Κ ηγέτης δήλωσε ότι αυτά που συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο είναι πολύ σημαντικά για την προάσπιση και την ενίσχυση των δίκαιων συμφερόντων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για την ενίσχυση των σχέσεών μας με την Τουρκία. Ευχαριστώ πολύ κυρίως τον πρόεδρο Ερντογάν, τον αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, και τα μέλη της τουρκικής κυβέρνησης και τον τουρκικό λαό», ανέφερε.

Ο Ακιντζί έχει δυνάμεις πίσω του, που πολεμήσαμε

Σε ερώτηση πώς αισθάνθηκε όταν έμαθε πως κέρδισε τις εκλογές, ο Ερσίν Τατάρ είπε «αισθάνθηκα πολύ ευτυχισμένος. Γκρέμισα ένα κάστρο. Ο κ. Ακιντζί ήταν 20 χρόνια δήμαρχος, μέσα στην πολιτική. Έφτασε στα 75 του χρόνια και διετέλεσε και πρόεδρος. Φυσικά υπάρχουν κάποιες δυνάμεις πίσω του, όλοι το ξέρουν. Πολεμήσαμε και εναντίον αυτών των δυνάμεων και κερδίσαμε».

Ο νέος Τ/Κ ηγέτης εξέφρασε την αντίθεσή του με την πολιτική του προκατόχου του, λέγοντας ότι δεν είχε ποτέ την ίδια πολιτική σκέψη.

«Ο Ακιντζί στηρίζει πιο πολύ έναν συνεταιρισμό με τους Ε/Κ. Αλλά έχουμε κι εμείς δικαιώματα», είπε, υποστηρίζοντας ότι το μέλλον των Τ/Κ στηρίζεται στην ενίσχυση των δεσμών τους με την Τουρκία. «Αυτό είναι σημαντικό και για την ασφάλειά μας και αυτό θα γίνει με τη στήριξη της Τουρκίας. Μόνος στόχος μου είναι οι Τ/Κ να ζήσουν μέσα σε μεγαλύτερη ευημερία και ασφάλεια. Γι’ αυτό θέλουμε τη στήριξη της Τουρκίας όταν φτάσει η ώρα. Όλα αυτά είναι το δικό μου όραμα, οι δικές μου σκέψεις. Έχω ενημερώσει όλο τον κόσμο ότι στις διαπραγματεύσεις θα εργαστούμε από κοινού με την Τουρκία. Εμείς θα είμαστε στο τραπέζι με το κεφάλι όρθιο και αυτά τα είπα ανοιχτά στο λαό μου, ζητώντας την ψήφο τους», ανέφερε.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ακόμη «εμείς κάναμε μεγάλες υποχωρήσεις με το σχέδιο Ανάν. Μόνο και μόνο για να τα βρούμε με τη διεθνή κοινότητα είπαμε ‘ναι’. Δυστυχώς εκείνοι είπαν ‘όχι’. Παρότι είπαν ‘όχι’ τους ενέταξαν στην ΕΕ. Επειδή αυτά τα εδάφη, αυτά τα πλούτη, η ανατολική Μεσόγειος είναι πολύτιμα».

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε πως η Τουρκία έχει κατασκευάσει ένα πολύ όμορφο νοσοκομείο στην Κύπρο. «Μακάρι ο κ. Ταγίπ να έρθει να κάνουμε μαζί τα εγκαίνια. Με την Τουρκία είχαμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη διακοπή νερού, το συνδέσαμε και πάλι. Και αυτό είναι ένα μεγάλο έργο», πρόσθεσε.

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι έχουν θυσιάσει πολλούς ανθρώπους μαζί με την Τουρκία. «Από δω και πέρα δεν θα υποχωρήσουμε, το καθήκον μας στους προγόνους μας είναι να προστατεύσουμε με τον καλύτερο τρόπο την εθνική μας αξιοπρέπεια. Δεν ξεχνάμε τη στήριξη της Τουρκίας, θα αγωνιστούμε όσο περνάει από το χέρι μας για να κάνουμε πιο ισχυρή την ΤΔΒΚ. Η στήριξη της Τουρκίας είναι πολύ σημαντική και δεν θα ξεχάσουμε τη στήριξη και την αγάπη της», δήλωσε.

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]