Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γενική «επίθεση» των ρωσικών ΜΜΕ στην… Τουρκία




Μια έντονη οργή για την εν γένει στάση της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό, εκφράζουν με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα ρωσικά ΜΜΕ με την έμφαση στο βασικό ερώτημα, «αν είναι πράγματι φίλιος μας ο Ερντογάν, όπως διατείνεται, ή στην πραγματικότητα θέλει να… μας σκάψει το λάκκο!»
Χαρακτηριστικό είναι πως ο ανταποκριτής του ΒΒC στην ρωσική πρωτεύουσα, Steve Rosenberg, αναφέρει ότι το ποτήρι στις σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας έχει ξεχειλίσει και τα πράγματα βαίνουν προς ευθεία αντιπαράθεση εξ αιτίας κυρίως της στάσης της Τουρκίας που θέλει να επεκτείνει την επιρροή της σε καθαρά ρωσικής επιρροής περιοχές.

Αλλά ευθεία επίθεση κατά του Ερντογάν και της Τουρκίας εξαπολύει η ρωσική εφημερίδα, Moskovsky Komsomolets.

Η ρωσική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν πραγματικοί φίλοι και υπάρχουν και φίλοι «πλαστοί». Ο Ερντογάν με την στάση του, αρχίζοντας από την Κριμαία, δείχνει πως δεν είναι πραγματικός φίλος της Ρωσίας, αφού όχι μονή δεν αναγνώρισε την ενσωμάτωση της στην Ρωσία αλλά ξεσηκώνει τους Τατάρους της περιοχής εναντίον της Μόσχας.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η ρωσική εφημερίδα, η άμεση ανάμειξή του στην διένεξη για το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι προκλητική παραβίαση του στάτους κβο της περιοχής που από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης είναι στην δικαιοδοσία της Μόσχας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η άλλη ρωσική εφημερίδα, Nezavisimaya Gazeta, που αναφέρει ότι η πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας στην Άγκυρα και η σύναψη συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας στρέφεται απ ευθείας κατά της Ρωσίας και δείχνει πως ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην περιοχή κατά της Μόσχας.

Η ενίσχυση στρατιωτικά της Ουκρανίας με τουρκικής παραγωγής μη επανδρωμένα ιπτάμενα, είναι άλλη μια κίνηση κατά της Ρωσίας, σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή στο υπογάστριο της Μόσχας.

Επίθεση κατά του Ερντογάν και της Τουρκίας εξαπολύουν και οι ρωσικές εφημερίδες, Izvestia και Red Star, κατηγορώντας τον ότι συγκεντρώνει τζιχαντιστές και τους στέλνει στον νότιο Καύκασο για να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στην Μόσχα, όπως άλλωστε το μετέδωσε και το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Αν μη τι άλλο όλα αυτά δείχνουν μια σημαντική μεταστροφή στις σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας και έπεται πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεα, που θα πρέπει να την παρακολουθούμε στενά. Βέβαια το κατά πόσο αυτή η μεταστροφή θα επηρεάσει αποφασιστικά την ρωσική στάση έναντι της Άγκυρας με δεδομένο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα είναι ένα πράγματι μεγάλο ερώτημα.

Νίκος Χειλαδάκης
Pronews






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]