Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στη Χάγη για εγκλήματα πολέμου ο Πρόεδρος του Κοσόβου


Ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι έφτασε σήμερα στη Χάγη για να συναντηθεί με τους εισαγγελείς για εγκλήματα πολέμου. Το Διεθνές Δικαστήριο του απήγγειλε τον προηγούμενο μήνα κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που φέρεται να διέπραξε κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Κοσόβου το 1998-99.

Προτού συναντηθεί με τον Ειδικό Εισαγγελέα, ο Θάτσι δήλωσε ότι στηρίζει την «αλήθεια, τη συμφιλίωση και την ειρήνη», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Πρόεδρος του Κοσόβου, πρώην διοικητής του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου, κατηγορείται ότι είναι υπεύθυνος για σχεδόν 100 δολοφονίες στη διάρκεια του πολέμου που οδήγησε τελικά στην ανεξαρτησία του Κοσόβου. Ο ίδιος ο Θάτσι έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη σε εγκλήματα πολέμου.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καιρός δεν ήταν; Πάνε 12 χρόνια από τότε που η πρώην εισαγγελεύς του ICTY, Carla del Ponte, κατήγγειλε τα όσα κατήγειλε και ο τύπος, αντί να σταλεί στο ICTY (ή όποιο άλλο δικαστήριο τον πάνε), έκανε τον πρόεδρο τού Κοσσόβου. Τι άλλαξε τόσο ξαφνικά; Ή μήπως πρόκειται (πολύ το φοβούμαι) για δίκη-φάρσα; Οψόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]