Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αγία Σοφία: Ο Ερντογάν θα είναι παρών στην πρώτη προσευχή


Πολίτης ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο να είναι εκείνος που θα τελέσει την προσευχή ως ιμάμης

Την παρουσία του στην πρώτη προσευχή που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Σοφία, μετά την απόφαση για μετατροπή της σε τζαμί επιβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας με πολίτη στο τηλέφωνο, δήλωσε ότι «στις 24 Ιουλίου θα είμαστε όλοι εκεί», ενώ στην επιθυμία του συνομιλητή του να τελέσει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος την προσευχή ως ιμάμης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε αρνητικά: «Ε, όχι δεν θα το κάνω αυτό».

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο τουρκικό περιοδικό «Κριτέρ», ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε αυστηρός αναφορικά με το ζήτημα της Αγίας Σοφίας και ζήτησε τον σεβασμό της απόφασης για τη μετατροπή της σε τζαμί από όλες τις χώρες. «Βλέπουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ως ένα θετικό βήμα στο όνομα του κράτους δικαίου και της ανακούφισης της συνείδησης της κοινωνίας. Ο τελικός υπεύθυνος για τη λήψη των αποφάσεων σχετικά με το καθεστώς της Αγίας Σοφίας είναι το Τουρκικό Έθνος, όχι άλλοι. Αυτή είναι η εσωτερική μας υπόθεση. Οι άλλες χώρες πρέπει να το σεβαστούν. Το λέω ανοιχτά και ξάστερα», τόνισε.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]