Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική πρόκληση στην... Μύκονο!


Τουρκικά αλιευτικά βγήκαν για… ψάρεμα κοντά στη Μύκονο

Οι προκλήσεις των Τούρκων δεν έχουν τελειωμό. Λίγα 24ωρα μετά την κατάπτυστη απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, τουρκικά αλιευτικά βγήκαν για… ψάρεμα κοντά στη Μύκονο.

Σύμφωνα με το skai.gr σήμερα το πρωί τουρκικά αλιευτικά σκάφη ανοιχτά της Μυκόνου και συγκεκριμένα περί τα 2-3 μίλια από την παραλία Αγράρι και τις ακτές του Αγαθονησίου βρέθηκαν. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η παρουσία των αλιευτικών εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων έγινε αντιληπτή από κατοίκους και τουρίστες του νησιού, ενώ επικαλούμενο το mykonoslivetv, σημειώνει πως το λιμενικό είναι ενήμερο ενώ ανάλογη αναστάτωση είχε προκληθεί και πριν από περίπου 15 ημέρες, όταν και πάλι ψαράδικα από την Τουρκία είχαν εντοπιστεί έξω από την Σύρο.

Η επίσημη δικαιολογία για την παρουσία τους εκεί ήταν ότι τα αλιευτικά της Τουρκίας πούλησαν την πραμάτεια τους στην Μεσόγειο, τους έπιασε καιρός και αναγκάστηκαν να ακινητοποιηθούν στο σημείο.


Ανακοίνωση με αφορμή την παρουσία τουρκικών αλιευτικών σε μικρή απόσταση από τις ακτές της Μυκόνου εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Όπως αναφέρει το υπουργείο "πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων".

Η πλήρης ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

"Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια.

Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ."


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]