Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία θέλει τον έλεγχο της περιουσίας του Μωάμεθ Πορθητή στην Ελλάδα


Ο Ισμαήλ Καντεμίρ – ιδρυτικός πρόεδρος του συλλόγου Υπηρεσιών Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος, ο οποίος επί 26 χρόνια αγωνίστηκε για να ανοίξει για λατρεία η Αγία Σοφία και με την δίκη που κέρδισε, άρχισε μία ιστορική διαδικασία, ανέφερε πως μόλις βγήκε η απόφαση έκατσε απέναντι από τη σύζυγό του και αμοιβαία έκλαψαν επί μακρόν: “Ολος ο κόσμος ενδιαφέρεται για την απόφαση. Ανοίξαμε μία νέα εποχή. Ακόμη και από την Ιαπωνία επικοινώνησαν μαζί μου δημοσιογράφοι και θέλουν να μιλήσουμε”.

Ο Καντεμίρ απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της τουρκικής βουλής Χακάν Τσαβούσογλου, που ήρθε να τον ευχαριστήσει, του είπε: “Ο Αλλάχ να σας βοηθάει. Καταβάλατε μεγάλο κόπο. Σας ευχαριστώ και εσάς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη στήριξή σας”.


Ο Καντεμίρ ανέφερε πως επί 26 χρόνια αγωνίστηκε για την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης και ότι τώρα έχει νέα όνειρα, θα συνεχίσει τον αγώνα του και πρόσθεσε: “Ο νέος στόχος μου, είναι στην Δυτική Θράκη ιδιαίτερα να προστατέψουμε τα εν Ελλάδι βακούφια του σουλτάνου Μωάμεθ Πορθητή… Γνώριζα πώς θα πετύχω στην Αγία Σοφία. Μακάρι να πετύχουμε και στην Ελλάδα”...

Ο Χακάν Τσαβούσογλου-πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της τουρκικής βουλής, υπενθύμισε πως στην Αθήνα, παρά την ύπαρξη 300 χιλιάδων μουσουλμάνων, δεν υπάρχει ούτε ένα τζάμι και πρόσθεσε πως “Σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης υπάρχει τζάμι και μόνο στην πρωτεύουσα της Ελλάδας δεν υπάρχει”.

Σχόλιο : Κάθε Έλληνας (και όχι απλά ελληνόφωνος) πρέπει να έχει ως στόχο του αυτά τα συγκεκριμένα βακούφια να ισοπεδωθούνε.
Όπου κι αν βρίσκονται στην Ελλάδα.
Διότι αποτελούν μνημεία κατάκτησης, εξισλαμισμών και σφαγών.

Sondakika
Τουρκικά Νέα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά-πολλά χρόνια.Στην Πελοπόννησο δεν υπάρχουν ούτε ίχνη από μουσουλμανικά κτίρια, με μόνη εξαίρεση-δυστυχώς- το τζαμί στο Ναύπλιο.Αντί για την καταστροφή τους όμως,τα τελευταία πολλά χρόνια πασχίζουμε να τα αναδείξουμε,δίνοντας εκατομμύρια για αναστηλώσεις και συντηρήσεις με πιο πρόσφατο παράδειγμα τα τζαμιά της Κω,για τα οποία δόθηκαν χρήματα για την επισκευή τους ,όχι όμως για την επισκευή των εκκλησιών που έχουν πάθει ζημιές από τον σεισμό.Και οι τοπικές κοινωνίες όμως δεν είναι άμοιρες ευθυνών αφού δεν αντιδρούν στην ανάδειξη των μουσουλμανικών μνημείων του τόπου τους σαν να ΄ναι περήφανες για το μουσουλμανικό παρελθόν τους.Και πιο "ανεκτικές" -κατά ενα περίεργο λόγο-σε αυτά είναι οι περιοχές που απελευθερώθηκαν τελευταίες.Ίσως η μεγαλύτερης διάρκειας σκλαβιά να ανέπτυξε σ΄αυτούς το σύνδρομο της Στοκχόλμης.Επιτέλους πρέπει να πάψουμε να τα θεωρούμε στοιχεία της 'πολιτιστικής" κληρονομιάς μας.Είναι πράγματι στοιχεία εξισλαμισμών σφαγών καικατάκτησης.Θα πρέπει να εξαφανιστούν όπως έγινε στην Τρίπολη όπου κόπηκε ακόμα και ο πλάτανος, στον οποίο κρέμαγαν τους αγωνιστές.Δεν είναι δείγμα πολιτισμού η διατήρηση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]