Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προάγγελος για το τι θα αντιμετωπίσουμε η Αγία Σοφιά


«Ο Τ. Ερντογάν με την απόφαση για την Αγία Σοφιά απομακρύνεται από τους θεσμούς της Δύσης, κάτι το οποίο σημαίνει και ορισμένα πράγματα για το τι θα αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο πανεπιστήμιο, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα.

«Εκείνο που με εξέπληξε ήταν η ταχύτητα που ενήργησε μετά την απόφαση του ΣτΕ της Τουρκίας» ο Ερντογάν εξήγησε ο κ. Συρίγος και πρόσθεσε πως ενώ «μετά περιμέναμε ότι θα έμπαινε σε μια κατάσταση κενού», ο Τούρκος πρόεδρος «κινήθηκε μετά από εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα».

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, ο Τούρκος πρόεδρος «είχε πάρει τις αποφάσεις του εδώ και καιρό» συνολικά με τη θέση της χώρας του, στέλνοντας με την απόφασή του μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι τα μηνύματα Ερντογάν αφορούν στους «Κεμαλικούς, ότι τελείωσε η περίοδος του Κεμάλ, στους μουσουλμάνους απανταχού ότι εφαρμόζω τη θέληση του Μωάμεθ του Β΄ του Πορθητή», αλλά και προς τη Δύση, δηλαδή «δεν με νοιάζει τι λέτε».


Ως προς τις διεθνείς αντιδράσεις, «η Αμερική άφησε στη Ρωσία να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και η Ρωσία δεν τα έβγαλε» υπογράμμισε ο κ. Συρίγος, σημειώνοντας πως «το μήνυμα του Ερντογάν είναι είναι ότι του βγήκε».

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως «η σωστή προσέγγιση είναι να επισημάνουμε ότι ο Ερντογάν με την κίνηση αυτή παίρνει μια απόφαση να φύγει από τους θεσμούς της Δύσης, πράγμα, το οποίο σημαίνει και ορισμένα πράγματα σε θέση με εμάς και για το τι θα αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες».

«Η εικονα που υπάρχει είναι ότι θα το κάνει. Δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον ότι έχει τους σκοπούς του και δεν ξεφεύγει από αυτούς και πλέον το κάνει με ταχύτητα» δήλωσε ο κ. Συρίγος και διευκρίνισε πως «φοβούμαι ότι είναι λίγο χειρότερα. Δεν απευθύνεται προς την Ελλάδα, απευθύνεται προς τη Δύση».

Αναφορικά με τους δυνητικούς τρόπους αντίδρασης από ελληνικής πλευράς, «υπάρχει η διπλωματία, ήδη δραστηριοποιείται εντόνως, υπάρχουν τα αμυντικά μέτρα τα οποία λαμβάνονται. Υποχρεωτικώς πάνω σε αυτούς τους δύο άξονες θα κινηθούμε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο».

Άγγελος Συρίγος
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]