Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ποιοτική αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων


Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς

Οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της ηπειρωτικής Ελλάδας δεν προσφέρονται ούτε για fake news ούτε όμως για μισόλογα και υπεκφυγές από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ποιοτική αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων και η κοινή γνώμη οφείλει να ενημερωθεί: Πρώτον, σε τι βάθος έφτασε αυτή η «διάτρηση» του ελληνικού εναέριου χώρου πάνω από τη Θράκη και, δεύτερον, ποια θα είναι η ελληνική απάντηση αν το φαινόμενο συνεχιστεί.

Προς το παρόν υπάρχει η απόλυτη σύγχυση. Ο υπουργός Άμυνας διαψεύδει μετά βδελυγμίας ως αποκυήματα φαντασίας δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι τα τουρκικά αεροσκάφη έφτασαν ως την… Καβάλα, αλλά πηγές του υπουργείου παραδέχονται ότι τα τελευταία 24ωρα γίνονται τουρκικές υπερπτήσεις «πάνω από τον Έβρο».


Το «πάνω από τον Έβρο», βεβαίως, για αεροσκάφη που κινούνται με υπερηχητικές ταχύτητες είναι κάτι το πολύ σχετικό, Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τη συχνότητα, τη βαρύτητα και το εύρος αυτών των παραβιάσεων και να μην οχυρώνεται πίσω από το γεγονός ότι οι λαθραίοι εγκατέλειψαν προσωρινά τη μεθόριο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο και δεν υπάρχουν συμψηφισμοί. Να το καταλάβουν καλά η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός και να αφήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τα «επινίκεια» γιατί ο πόλεμος θα είναι διαρκείας.

Σε μια περίοδο κρίσης, εξαιτίας μιας τρίτης αφορμής, όπως αυτή που ζούμε, δεν νοείται να γίνονται στα μουλωχτά κι άλλες «εκπτώσεις» εθνικής κυριαρχίας. Με την κρυφή ελπίδα ότι μέσα στην αναμπουμπούλα, στην καραντίνα και στον διάχυτο φόβο δεν θα τις πάρει είδηση ο κόσμος. Ή, εν πάση περιπτώσει, δεν θα τις αξιολογήσει σοβαρά όπως θα έπρεπε υπό άλλες συνθήκες.

Αν πιστεύει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση, πρόκειται για τραγική πλάνη. Εδώ είμαστε, βλέπουμε και κρίνουμε. Μόνο που και το ΥΠΕΘΑ, από την πλευρά του, οφείλει να είναι σαφέστερο στην ενημέρωση προς τους πολίτες. Το «ολίγον έγκυος» δεν υπάρχει, ειδικά όταν μιλάμε για καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων από τον προαιώνιο εχθρό.

NewsBreak


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]