Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: 3.415 οι θάνατοι από τον κορονοϊό - Ξεπέρασαν την Κίνα


Στους 3.415 ανήλθαν οι θάνατοι από τον νέο κορωναϊό Covid-19 στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας το σύνολο των νεκρών που έχει καταγραφεί στην Κίνα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να κατατάσσονται πλέον τρίτες σε θύματα παγκοσμίως πίσω μόνο από την Ιταλία και την Ισπανία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, αξιωματούχοι του τομέα υγείας απευθύνουν έκκληση στους Αμερικανούς να ακολουθήσουν την οδηγία «μείνετε στο σπίτι» και να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας. Σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού, περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Αμερικανών έχουν κληθεί να τεθούν σε απομόνωση.


Στους 1.550 οι θάνατοι στην Νέα Υόρκη

Παράλληλα, ο αριθμός των ανθρώπων στην Νέα Υόρκη που έχουν εξετασθεί και έχουν βρεθεί θετικοί στον νέο κορωναϊό αυξήθηκε πάνω από 9.000 μέσα σε μια μέρα, φτάνοντας τους 75.795, ενώ καταγράφηκαν 332 νέοι θάνατοι, (αύξηση 27%) αγγίζοντας τους 1.550 (από 1.218) ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο, δηλώνοντας παράλληλα πως ο αδερφός του, παρουσιαστής ειδήσεων στο CNN, Κρις Κουόμο βρέθηκε θετικός στον ιό.

«Ο ιός είναι πιο ισχυρός και πιο επικίνδυνος από όσο περιμέναμε», δήλωσε ο Κουόμο στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε το βουνό, η κύρια μάχη είναι στην κορυφή του βουνού».

«Ο αδερφός μου Κρις είναι θετικός στον ιό, το μάθαμε σήμερα το πρωί. Θα γίνει καλά, είναι νέος, δυνατός, όχι τόσο δυνατός όσο νομίζει...αλλά θα είναι μια χαρά», είπε ο κυβερνήτης. «Μίλησα μαζί του σήμερα το πρωί και θα μπει σε καραντίνα στο υπόγειό του».

Τέλος ανακοίνωσε πως η πολιτεία παρήγγειλε από την Κίνα 17.000 αναπνευστήρες, με τιμή 25.000 δολάρια τον καθένα.

Ο στρατός θα κατασκευάσει εκατοντάδες προσωρινά νοσοκομεία

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό πως το σώμα του Μηχανικού των ΗΠΑ αναζητά ξενοδοχεία, κέντρα συνεδρίων και ανοιχτούς χώρους σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να δημιουργήσει εκατοντάδες προσωρινά νοσοκομεία ώστε να αντιμετωπιστούν τα χιλιάδες νέα κρούσματα Covid-19 που διαγιγνώσκονται καθημερινά.

«Το μέγεθος είναι τεράστιο», είπε ο αντιστράτηγος Τοντ Σιμονάιτ στην εκπομπή "Good Morning America" του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC News. «Αναζητούμε αυτή τη στιγμή περίπου 341 διαφορετικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως το Σώμα Μηχανικού του αμερικανικού στρατού μετέτρεψε ένα συνεδριακό κέντρο στη Νέα Υόρκη σε νοσοκομείο 1.000 κλινών σε διάστημα μίας εβδομάδας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]