Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Τουρκμενιστάν απαγόρευσε τη λέξη «κορωναϊός»


Συλλαμβάνονται όσοι φοράνε μάσκες!

Το Τουρκμενιστάν, ένα από τα πλέον αυταρχικά καθεστώτα του κόσμου βρήκε τη λύση για την πανδημία: Απαγόρευσε στα media να χρησιμοποιούν τη λέξη «κορωναϊός» και έχει εξαπολύσει αστυνομικούς με πολιτικά να συλλαμβάνουν όσους πολίτες μιλούνε για τον ιό ή φοράνε μάσκα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η διεθνής οργάνωση για την ελευθερία του Τύπου, «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα», η λέξη «κορωναϊός» εξαφανίστηκε, κατόπιν διαταγής, και από τα φυλλάδια των υγειονομικών υπηρεσιών που διανέμονται σε σχολεία, νοσοκομεία και χώρους εργασίας.

Η πλούσια σε φυσικό αέριο κεντροασιατική χώρα -και πρώην σοβιετική δημοκρατία- δεν έχει μέχρι στιγμής αναφέρει ούτε ένα κρούσμα κορωναϊού, ενώ το γειτονικό Ιράν έχει μέχρι στιγμής καταγράψει περισσότερα από 44.000.


Η ίδια διεθνής οργάνωση καταγγέλλει ότι πολίτες που φοράνε μάσκα ή μιλούν στον δρόμο για τον κορωναϊό κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να συλληφθούν από αστυνομικούς που κυκλοφορούν μάλιστα με πολιτικά, ώστε να μπορούν να χάνονται στο πλήθος.

Το Τουρκμενιστάν κατατάσσεται σταθερά τελευταίο στη λίστα της Ελευθερίας του Τύπου και θεωρείται μία από τις πλέον «κλειστές» χώρες του κόσμου.

Associated Press
HellasJournal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]