Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λειτουργία εκκλησιών κεκλεισμένων των θυρών το Πάσχα;


Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών για το Πάσχα αναμένεται να ζητήσει και επισήμως από την κυβέρνηση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ), η οποία συνεδριάζει, με τηλεδιάσκεψη, σήμερα υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου. Το αίτημα εξειδικεύεται με την τέλεση της λειτουργίας με έναν ιερέα και έναν ψάλτη ή δύο ιερείς και δύο ψάλτες, και έχει συζητηθεί στους κόλπους τής Εκκλησίας ενώ έχει μεταφερθεί και στην κυβέρνηση. Άλλωστε, και η αρμόδια υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως έχει αναφέρει ότι υπάρχει πρόθεση να εισακουσθεί το αίτημα για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Την ίδια στιγμή, όπως ήταν αναμενόμενο, και η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρέτεινε την ισχύ της απόφασης για αναστολή όλων των εκκλησιαστικών τελετών και εκδηλώσεων για το Φανάρι και για τις Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου ανά την υφήλιο. «Η απόφαση θα εξακολουθεί να ισχύει μέχρι νεωτέρας, ανάλογα προς την πορεία της πανδημίας», ανέφερε χθες η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


Τέλος, ανοιχτό είναι το θέμα πώς και εάν μεταφερθεί το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο προς την Ελλάδα και τα υπόλοιπα ορθόδοξα κράτη. Δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post, το οποίο επικαλείται πηγές στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, ανέφερε ότι η μεταφορά θα γίνει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τελετή θα γίνει κανονικά στον Πανάγιο Τάφο παρουσία εκπροσώπων από τα χριστιανικά δόγματα και στη συνεχεία το Άγιον Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, όπου θα διανεμηθεί στις αντιπροσωπείες στις οποίες πάντως δεν θα επιτραπεί να αποβιβαστούν στο ισραηλινό έδαφος λόγω της καραντίνας.

Στην Ελλάδα το θέμα χειρίζεται το υπ. Εξωτερικών, ενώ αφού έλθει στην Αθήνα το Άγιο Φως, με ειδικές πτήσεις μεταφέρεται σε όλη τη χώρα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτός ο πάπας θα είναι ο τελευταίος πάπας. Προφητεία του Νοστράδαμου που βγαίνει αληθινή. Μήπως κάποιοι κολλητοί του έχουν σειρά κι εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]