Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία δίνει 16,5 εκατ. ευρώ και αναβαθμίζει τμήμα του Αλβανικού στρατού


Η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας, της Αλβανίας, ενέκρινε τη Δευτέρα, την επικύρωση της οικονομικής συμφωνίας, μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας.

Η συμφωνία προβλέπει οικονομική ενίσχυση ύψους 100 εκατ. τουρκικών λιρών ή 16,5 εκατ. δολαρίων, η οποία θα χρησιμεύσει για την αναβάθμιση των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα του τμήματος Πολιτικής Έκτακτης Ανάγκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Petro Koçi, ο οποίος παρουσιάστηκε στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Ασφαλείας, υπογράμμισε ότι η συμφωνία αυτή θα διαρκέσει πέντε χρόνια και ουσιαστικά αναβαθμίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού.

"Η αγορά αυτών των υλικών θα γίνει από τουρκικές εταιρείες", δήλωσε.


Η συμφωνία υπογράφηκε πέρυσι από τον αρμόδιο υπουργό. Θα υπάρχει μια πενταετής προθεσμία εκτέλεσης από τη στιγμή της έναρξης ισχύος, η οποία γίνεται από τη στιγμή επικύρωσης από το Κοινοβούλιο μας.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας, Ερμονέλα Φελάι, δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία "ειδικά τώρα, που η χώρα μας και όχι μόνο περνάει μια δύσκολη στιγμή".

"Χαίρομαι που εμείς, ως επιτροπή ασφαλείας, ξεκινήσαμε αυτή την εβδομάδα με μια τέτοια οικονομική συμφωνία, η οποία είναι ακόμα μία βοήθεια που δίνει η Τουρκία στη χώρα μας και αυτό αφορά τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Εμείς, ως Επιτροπή, είδαμε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και είμαστε ευτυχείς που η Τουρκία μας βοηθά να ανταποκριθούμε στον στόχο αυτό", τόνισε η Φελάι, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Πέτρος Κράνιας
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]