Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Λουκέτο» 48 ωρών και αυτό το Σαββατοκύριακο στην Τουρκία


Απαγόρευση κυκλοφορίας θα επιβληθεί και αυτό το Σαββατοκύριακο, μεταξύ 17 και 19 Απριλίου, σε 31 μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

Την ανακοίνωση του νέου lockdown την έκανε αυτή τη φορά ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τον σάλο που προκλήθηκε πριν λίγες μέρες εξαιτίας της ξαφνικής ανακοίνωσης για «λουκέτο» το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Μάλιστα, λόγω των έντονων αντιδράσεων για την αιφνίδια αυτή απόφαση και τις εικόνες ντροπής στους δρόμους της Τουρκίας, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού υπέβαλε την παραίτησή του.

Δεν είναι τυχαίο που η ανακοίνωση αυτή έγινε από την αρχή της εβδομάδας, έτσι ώστε αυτή τη φορά οι Τούρκοι να είναι προετοιμασμένοι και να κάνουν έγκαιρα τις προμήθειές τους, χωρίς να παρατηρηθούν οι εικόνες συνωστισμού της Παρασκευής.


Το μήνυμα του Ερντογάν

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 17 Απριλίου μέχρι τις 23:59 της Κυριακής 19 Απριλίου.

«Τις πρώτες ώρες που θα ισχύσει το lockdown, θα σιγουρέψουμε ότι δεν θα επαναληφθούν οι εικόνες χάους», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μάλιστα, ο Ερντογάν διαμήνυσε ότι τα lockdowns τα Σαββατοκύριακα θα συνεχιστούν για «όσο χρειαστεί».

O ηγέτης της Τουρκίας δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Σουλεϊμάν Σοϊλού, λέγοντας ότι του ζήτησε να συνεχίσει τα καθήκοντά του.

Ο κορωναϊός στην Τουρκία

Ο Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία είναι ανάμεσα στις χώρες που έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο την επιδημία πολύ γρήγορα.

Αναφέρθηκε στην ενίσχυση νοσοκομείων σε πόλεις της γείτονος χώρας και στο γεγονός ότι υπάρχει επάρκεια τροφίμων και ειδών υγιεινής.

Πάντως, τα στοιχεία από την Τουρκία δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ιδιαίτερα όσον αφορά στα κρούσματα.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Johns Hopkins, η Τουρκία μετρά σχεδόν 57.000 κρούσματα και 1.198 θανάτους.

«Θα ξεφορτωθούμε τους μιντιακούς και πολιτικούς ιούς»

Ενδιαφέρον είχε και η δήλωση του Ρετζέπ Ταγίμ Ερντογάν ότι «πέρα από τον κορωναϊό, θα ξεφορτωθούμε τους μιντιακούς και πολιτικούς ιούς».

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την καταγγελία του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι με πρόσχημα την επιδημία του κορωναϊού, η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει νέους περιορισμούς σε Facebook, Twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]