Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έβρος: Μετρούν απώλειες λέμβων οι Τούρκοι - Ένστολοι διακινητές της Άγκυρας


Τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στο Ελληνικό Επιτελείο, είναι κόλαφος για τον ρόλο που έχουν διαδραματίσει αυτές τις ημέρες οι αρχές ασφαλείας της Τουρκίας

Στην φάκα και των Βόρειων Μοιρών των Καταδρομών που έχουν βοηθήσει σημαντικά στη θωράκιση του Έβρου ποταμού, πιάστηκε τόσο η «Jadarma», η στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας, όσο και οι πολυδιαφημισμένοι της «Polis Ozel Harekat» , της αντιτρομοκρατικής ομάδας της γείτονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη των Μοιρών που βρίσκονται σε όλο το μήκος των 212 χλμ, τόσο τις πρώτες ημέρες που η πίεση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη στις Καστανιές και λίγο νοτιότερα, όσο και μετά από ένα 11ήμερο που έχει περάσει, εκτός των προσπαθειών αποτροπής, έχουν δώσει πολλά στοιχεία ακόμη και με on line εικόνα για τις ενέργειες διακίνησης που κάνουν οι ένστολοι της Άγκυρας.

Ανώτατη πηγή μάλιστα σημείωνε ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στο Ελληνικό Επιτελείο, είναι κόλαφος για τον ρόλο που έχουν διαδραματίσει αυτές τις ημέρες οι αρχές ασφαλείας της Τουρκίας και μάλιστα αυτά είναι αδιάσειστα. Όλα τα πειστήρια έχουν τοποθετηθεί ανά ημέρα και θα παρουσιαστούν εκεί που πρέπει ώστε ν’ αποδειχτεί με κάθε τρόπο η υποκινούμενη ασύμμετρη απειλή κατά της Ελλάδας και της ΕΕ.


Χουνέρια χωρίς σταματημό

Σύμφωνα με τους φρουρούς του Έβρου, αρκετές είναι οι μαύρες Τουρκικές λέμβοι, σαν αυτές που διαθέτουν οι δυνάμεις ειδικών αμφίβιων επιχειρήσεων οι οποίες βρέχτηκαν στα νερά τους Έβρου. Μπορεί οι Τούρκοι της ειδικής αντιτρομοκρατικής μονάδας «Polis Ozel Harekat» να πλασαρίστηκαν μέσα σε έντονα πορτοκαλί βάρκες και να περιπολούν, υποτίθεται στον Έβρο.

Πλην όμως αυτά ήταν όλα για τα φώτα των καμερών και τους φωτογραφικούς φακούς. Την αλήθεια έχουν καταγράψει οι φρουροί του ποταμού κι’ αυτή είναι ότι οι Τούρκοι commandos έχουν αναλάβει κατά μήκος του Έβρου την προετοιμασία των «επιχειρησιακών δουλεμπορικών». Αναδιπλώνουν τις zodiac μέσα στη νύχτα τις μαύρες βάρκες από ισχυρό καουτσούκ κι όχι τις «φωσφορίζουσες» πορτοκαλί.

Άλλοι τις αναπτύσσουν, άλλοι τοποθετούν τα κομμάτια αλουμινίου στο πάτωμα, κι άλλοι Τούρκοι Commando, συναρμολογούν τις μηχανές, ώστε να ετοιμάσουν το «δουλεμπορικό» για δρομολόγια one way προς την Ελληνική πλευρά.

Όμως κι αυτές οι βάρκες είχαν την ίδια ακριβώς τύχη με εκείνη της πρώτης κι’ όλας ημέρα όπου εμφανίστηκαν. Βυθίστηκε και η πρώτη και όλες όσες επιχειρήθηκε σε νότια τμήματα του Έβρου, να παίξουν τον ρόλο της δουλεμπορικής βάρκας. Όλες εγκαταλείφθηκαν και οι γείτονες που δρουν όχι ως ένστολοι αλλά περισσότερο ως παραστρατιωτικοί, έσπευσαν να διαφύγουν μετά τον αιφνιδιασμό της Ελληνικής ενέδρας.

Τις πρώτες μέρες που σήμανε συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω της αποσταθεροποιητικής κατάστασης που επιχείρησε να ενεργοποιήσει η Τουρκία στις Καστανιές, οι Βόρειες Μοίρες των Καταδρομών, είχαν πάρει εντολή και εκείνες να εστιάσουν στις αποτρεπτικές ενέργειες, εκεί που είχε συγκεντρωθεί το πλήθος στον φράχτη.

Πλέον, από την στιγμή που οι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν υποχωρήσει λίγα χιλιόμετρα πιο πίσω κι άλλοι αναζητούν παράνομες διόδους προς της Ελλάδα από νότια σημεία εκεί που χωρίζει τις δυο χώρες ο ποταμός, τα σχέδια αλλάζουν.

Η ανασύνταξη δυνάμεων και οι «εκπλήξεις»

Οι Καταδρομείς, δίπλα στους συναδέλφους τους που υπηρετούν στο Νομό, απλώθηκαν σε όλο το μήκος, με κύριες αποστολές τις περιπόλους αλλά και τις ενέδρες με τις τελευταίες να είναι «εκπλήξεις» προς όλους όσοι επιχειρούν είτε να περάσουν στην χώρα μας είτε να δράσουν ως δουλέμποροι.

Το κυνήγι για να στηθεί η νυχτερινή ενέδρα, γίνεται όλη την ημέρα, μέσα από ένα δίκτυο πληροφοριών και οι επιλογές που θα «λουφάξουν» οι καταδρομείς επιλέγονται μετά την αξιολόγηση όλων των δεδομένων που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους.

Αρωγοί, τα στελέχη που υπηρετούν πολλά χρόνια στον Έβρο και γνωρίζουν όλες τις ιδιαιτερότητες της παρέμβριας περιοχής στη ζώνη προκάλυψης.
Την ίδια στιγμή αξιοζήλευτη θα έλεγε κανείς πως είναι η δουλειά που κάνει από το πρώτο 24ωρο το Μηχανικό. Εκτός των έργων άμεσης αποκατάστασης των ζημιών στον φράχτη, με την ευκαιρία της «ανακωχής» στις Καστανιές, κατάφερε σε μήκος δεκάδων χιλιομέτρων να ενισχύσει τα μέτρα αποτροπής κατά μήκος του Έβρου ποταμού.

Χιλιόμετρα κονσερτίνας (το αγκαθωτό συρματόπλεγμα συνοριακής φύλαξης) απλώθηκαν και ενώθηκαν από στελέχη και οπλίτες του μηχανικού, όπου με τη δουλειά τους αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι κάθε κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων ,πρέπει να λειτουργεί όπως το διπλανό του, ώστε να μην σπάει ποτέ μια συνεχής αλυσίδα που στην προκειμένη περίπτωση λειτουργεί με τον ίδιο ρυθμό και με αυταπάρνηση κι όλοι όσοι υπηρετούν τιμούν τον όρκο που έδωσαν προς την πατρίδα και το Σύνταγμα.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]