Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φράγκος Φραγκούλης: Γιατί κάποιοι δεν ήθελαν τον φράχτη στον Έβρο;


Το 2012 η κατασκευή του φράχτη συνάντησε αντιδράσεις από οργανώσεις και πολιτικά κόμματα. Σήμερα η επέκτασή του κρίνεται αναγκαία από πολλούς για την προφύλαξη των συνόρων

Παρέμβαση για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επεκτείνει τον φράχτη στην περιοχή των Καστανιών έκανε ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης.

Ο φράχτης, ο οποίος κατασκευάστηκε το 2012 και δρομολογήθηκε επί θητείας Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνάντησε αρχικά πολλές αντιδράσεις από κόμματα και οργανώσεις, ενώ διαφώνησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Εβρο, εκτός από τον Δήμο Ορεστιάδας, στην επικράτεια του οποίου κατασκευάστηκε.


«Όταν λοιδορούσαν τα έργα αποτροπής εισόδου των παρανόμως εισερχομένων λαθρομεταναστών, όπως η Αντιαρματική ΤΑΦΡΟΣ μήκους 135 χιλιομέτρων πλάτους 32 μέτρων και βάθους 7 μέτρων παράλληλα με τον Έβρο ποταμό και του φράκτη 12,5 χιλιομέτρων σε Καστανιές και Νέα Βυσσα…Τι έχουν να πουν σήμερα;» 
αναρωτήθηκε ο Φράγκος Φραγκούλης και πρόσθεσε:
«Αν δεν υπήρχε ο Φράχτης και η Τάφρος του Έβρου, τότε ο Αχμέτ και ο Μεμετ θα "λιάζονταν" με εντολή του Ισλαμιστή Σουλτάνου Ερντογάν, κύριοι Αριστοκράτες-Αστράτευτοι του Κολωνακίου, στην πλατεία Συντάγματος».
Η κυβέρνηση προτίθεται να επεκτείνει τον φράχτη κατά 40 χιλιόμετρα και ειδικά σε σημεία όπου η διέλευση ατόμων είναι εύκολη. Σύμφωνα με πληροφορίες τα σημεία που προκρίνονται βρίσκονται σε Ορμένιο, Κήπους, Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Δίκαια, Δίλοφο, Μαράσια και Νέα Βύσσα.

Την ίδια ώρα, σε προμήθεια δακρυγόνων θα προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία, καθώς μετά τις τελευταίες επιχειρησιακές ανάγκες (σε νησιά και σύνορα) σημειώθηκε μεγάλη έλλειψη στα αποθέματα χημικών και δακρυγόνων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]