Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έφτασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα οι πρόσφυγες


Μπλόκο από τις ελληνικές Αρχές

Μεγάλος συνωστισμός παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στον μεθοριακό σταθμό της Αδριανούπολης με τους Τούρκους να ανοίγουν ουσιαστικά τα σύνορά τους για να εισέλθουν σε ελληνικό και δη ευρωπαϊκό έδαφος πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι γείτονες κατέστησαν σαφές ότι οι ροές των προσφύγων προς τη Δύση μπορεί να συνεχιστούν, αν επιδεινωθεί η κατάσταση στο Ιντλίμπ. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει παράλληλα ότι «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική της χώρας μας, η οποία φιλοξενεί τους περισσότερους πρόσφυγες στον κόσμο, απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

Από τις πρώτες βραδινές ώρες κι όταν έγινε ο βομβαρδισμός των δυνάμεων του Ασαντ στην Ιντλίμπ πλήττοντας τουρκικές θέσεις, το καθεστώς Ερντογάν... άνοιξε τις πόρτες της χώρας με αποτέλεσμα να συρρέουν εδώ και ώρες κατά εκατοντάδες και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε εγκάρσια και θαλάσσια περάσματα. Τόσο στον Εβρο όσο και στα παράλια της Σμύρνης υπάρχουν στοιβαγμένοι άνθρωποι που προσδοκούν να περάσουν στη Δύση.


Συγκεκριμένα, πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στο Πράσινο Λιμάνι, στο Μπαμπάκαλε και στα Κάτεργα στο Αϊβαλί για να περάσουν στη Μυτιλήνη, ενώ από τη Σμύρνη πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στη Σάμο. Μάλιστα, κάποιοι μετανάστες που περιμένουν στα λιμάνια για να επιβιβαστούν σε πλοία γελούν και κάνουν σόου μπροστά στις κάμερες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και αυτήν την ώρα, εκατοντάδες μετανάστες περιφέρονται πέριξ της συνοριακής πύλης της Αδριανούπολης στην Ελλάδα αμέσως μετά το άκουσμα της είδησης ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ να φτάσουν στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN Türk, οι περίπου 300 μετανάστες που έφτασαν πρώτοι τη νύχτα της Πέμπτης στα σύνορα με την Ελλάδα προέρχονταν από Συρία, Ιράν, Ιράκ, Πακιστάν και Μαρόκο.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]