Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιντλίμπ: Το οπτικό υλικό που «καίει» τον Ερντογάν


Την αρχή της αυτοάμυνας επικαλείται η Άγκυρα

Φωτογραφίες και βίντεο που διέρρευσαν στον ξένο Τύπο λίγο πριν από τη μεγάλη, αιματηρή επίθεση που δέχθηκε ο τουρκικός στρατός στο Ιντλίμπ, φέρνει σε δύσκολη θέση την τουρκική πλευρά.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν πολεμιστές που φέρουν τη σημαία και τα σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους να προωθούνται στο εσωτερικό του Ιντλίμπ με οχήματα και πολεμοφόδια που παρέχει η Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον αντιπολιτευόμενο τουρκικό Τύπο, ώρες πριν την αιματηρή επίθεση που δέχθηκαν τα τουρκικά στρατεύματα, το Πρακτορείο Ανατολίας της Τουρκίας έδωσε αρχικά στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και στη συνέχεια τις απέσυρε.


Την ίδια ώρα, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν νέα βίντεο που δείχνουν τουρκικές δυνάμεις να στοχεύουν μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό του Ιντλίμπ. Η ρωσική πλευρά ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ρωσικά μαχητικά, τύπου Sukhoi. Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, τα ρωσικά μαχητικά κατάφεραν να αποφύγουν τα πυρά, χάρη στην εμπειρία και στις ικανότητες των πιλότων.

Η Τουρκία αρνείται τις κατηγορίες που δέχεται και ισχυρίζεται ότι στο Ιντλίμπ κινείται με βάση την αρχή της αυτοάμυνας και ότι επιχειρεί να εμποδίσει την παραβίαση των προηγούμενων συνθηκών του Σότσι και της Αστάνα. Η Μόσχα απαντά στην Άγκυρα τονίζοντας ότι η πλευρά, η οποία δεν συμμορφώνεται με τις πρόνοιες των προαναφερόμενων συνθηκών είναι η Τουρκία.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]