Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης


Η Τουρκία δεν θεωρεί ότι η απόφασή της να επιτρέψει σε ορισμένους από τα εκατομμύρια των προσφύγων που φιλοξενεί να περάσουν στην Ευρώπη θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις της με την Δύση, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της υπηρεσίας Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Αλτούν δήλωσε ότι οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης και επίσης του κόσμου και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα "δεν είχε άλλη επιλογή" παρά να χαλαρώσει τους συνοριακούς ελέγχους, αφού δεν έλαβε επαρκή βοήθεια για τη φιλοξενία 3,7 εκατομμυρίων σύρων προσφύγων.

Ο Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα πει στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι η λεκτική υποστήριξη σχετικά με την επαρχία Ιντλίμπ δεν είναι αρκετή και ότι η Αγκυρα περιμένει "πραγματική" βοήθεια.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε στον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της σημερινής τους τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι όλα τα "στοιχεία" της συριακής κυβέρνηση αποτελούν στόχους για την Τουρκία και ότι θα πληγούν.


Ο Τούρκος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τον Πούτιν να διασφαλίσει ότι η Ρωσία, που υποστηρίζει την Δαμασκό με αεροπορικά πλήγματα, θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις στην στο Ιντλίμπ ώστε να σταματήσει τις επιθέσεις της συριακής κυβέρνησης.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πέτερ Στάνο, αφού κάλεσε τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την κατάσταση στο Ιντλίμπ, τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για οποιαδήποτε αλλαγή στην πολιτική της στο μεταναστευτικό - προσφυγικό, καθώς και ότι καμία χώρα μέλος της ΕΕ δεν έχει ενημερώσει την Κομισιόν για σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

"Η πολιτική της Τουρκίας όσον αφορά τους πρόσφυγες και μετανάστες δεν έχει αλλάξει", είχε δηλώσει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χάμι Ακσόι, σε γραπτή δήλωσή του προ λίγων ωρών.

"Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις έχουν αυξήσει την προσφυγική πίεση στην Τουρκία", συνέχιζε. "Ορισμένοι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν αρχίσει να κινούνται προς τα δυτικά σύνορά μας. Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, ο κίνδυνος θα συνεχίσει να κλιμακώνεται".

Η ανακοίνωση, μέσω πηγών χθες το βράδυ, ότι η Άγκυρα ανοίγει τα σύνορά της για μετανάστες και πρόσφυγες προς την Ευρώπη θεωρήθηκε ευρέως ως προσπάθεια πίεσης προς την ΕΕ προκειμένου να λάβει θέση υπέρ της Τουρκίας στη σύγκρουση που λαμβάνει χώρα στο Ιντλίμπ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]