Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισαν τα επεισόδια με πρόσφυγες στα σύνορα


Συναγερμός στην κυβέρνηση, ενεργοποιεί δραστικά μέτρα

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η ελληνική πλευρά, με δεδομένες τις ραγδαίες εξελίξεις στο συριακό μέτωπο και στον απόηχο της κινητικότητας που έχει προκαλέσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα η δήλωση της Αγκυρας περί ανοίγματος προς τους πρόσφυγες των πυλών που οδηγούν στην Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός δήλωσε δε, πως καμία παράνομη είσοδος στη χώρα δεν θα γίνει ανεκτή.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες φωτογραφίες και βίντεο σε διεθνή πρακτορεία ενημέρωσης αποτυπώνουν εικόνα εκατοντάδων προσφύγων να κατευθύνονται προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μέχρι στιγμής, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Έβρο υπολογίζονται περίπου στα 1.000 άτομα, ενώ καταγράφονται συνεχώς νέες αφίξεις. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, πρόσφυγες που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.


Τα μέτρα της κυβέρνησης

Απέναντι σε αυτά τα δεδομένα, η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την πλήρη αποτροπή κάθε παράνομης εισόδου στη χώρα με την ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα και την υποστήριξη του λιμενικού στα νησιά με περισσότερα σκάφη και περιπολίες.

Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι ότι θα κλείνουν τα τελωνεία όπου χρειάζεται, επισημαίνοντας ότι όσοι έχουν χαρτιά και είναι νόμιμοι θα περνούν στην Ελλάδα, κανείς άλλος. Στον Έβρο μάλιστα βρίσκεται ήδη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να επιβλέψει τα μέτρα για την ασφάλεια των συνόρων.

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και χημικά

Παρά τις όποιες προσπάθειες γίνουν τις επόμενες ώρες προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση στα σύνορα, η ατμόσφαιρα αυτή τη στιγμή είναι έκρυθμη μετά τη διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου στις Καστανιές Έβρου.

Ήδη, στη νεκρή ζώνη βρίσκονται εγκλωβισμένα περίπου 400 άτομα.

Την ίδια ώρα, στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ανακληθεί οι άδειες των συνοριοφυλάκων, ενώ θα ζητηθούν ενισχύσεις από όμορους νομούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μικροεπεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι στον Συνοριακό Σταθμό Καστανιών, όταν αλλοδαποί επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη συνοριακή γραμμή, στο τελείωμα του φράχτη, αλλά απωθήθηκαν από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες προχώρησαν σε ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]