Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πέρασαν περπατώντας τα ελληνικά σύνορα 300 πρόσφυγες


Άνοιξε την κάνουλα του μεταναστευτικού ο Ερντογάν. Πέρασαν 300 πρόσφυγες τα ελληνικά σύνορα

Περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν περπατώντας την συνοριακή πύλη της Αδριανούπολης στην Ελλάδα αμέσως μετά το άκουσμα της είδησης ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ να φτάσουν στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN Türk, όσοι πέρασαν χθες τη νύχτα στην Ελλάδα προέρχονταν από Συρία, Ιράν, Ιράκ, Πακιστάν και Μαρόκο.

Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε αργά χθες το βράδυ στο Reuters ότι η Τουρκία αποφάσισε να μην σταματήσει τους Σύρους πρόσφυγες που θα επιδιώξουν να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή θαλάσσης από το Ιντλίμπ. «Η τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριακοί φύλακες διατάχθηκαν να σταματήσουν να τους εμποδίζουν, ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος».

Την ίδια ώρα, η Τουρκία μετρά τις πληγές της από τα πυρά του Ασαντ που βομβάρδισε τουρκικές θέσεις στο Ιντλίμπ. Τα τουρκικά F-16 έχουν γεμίσει τα όπλα τους και σφυροκοπούν συριακές θέσεις για αντίποινα, ενώ στο εσωτερικό της χώρας υπάρχει μεγάλος αναβρασμός. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, υπόσχεται εκδίκηση.


Υπόσχονται εκδίκηση και διαδηλώνουν κατά της Ρωσίας

«Ο αρχηγός του κράτους-τρομοκράτη Άσαντ, ο οποίος θα περάσει στην ιστορία ως εγκληματίας πολέμου, και το καθεστώς του θα πληρώσουν βαρύ τίμημα για αυτή την ποταπή επίθεση», δήλωσε. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, πήγε στην Αντιόχεια, στα σύνορα με τη Συρία και επισκέφτηκε τους τραυματίες στρατιώτες.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασε τις επιθέσεις κατά του τουρκικού στρατού από τη συριακή κυβέρνηση και τη σύμμαχό της Ρωσία στο Ιντλίμπ, απευθύνοντας έκκληση για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, καλεί για μία κλειστών των θυρών συνεδρίαση της βουλής, προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα της Τουρκίας στη Συρία.

Ο ηγέτης της Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κάλεσε να ξεκινήσει άμεσα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία. «Ο εχθρός πρέπει να συνθλιβεί. Πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η επιχείρηση στο Ιντλίμπ από ξηράς και αέρος», είπε.

Στο μεταξύ, διαδήλωση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα έξω από το ρωσικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη από περίπου 100 Τούρκους, καθώς εκτιμάται ότι πίσω από την επίθεση κατά του τουρκικού στρατού στο Ιντλίμπ βρίσκεται η ρωσική πολεμική αεροπορία. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Ρωσία, δολοφόνε!» και «Ο Θεός είναι Μεγάλος!» «Έι τύραννε Ρωσία και Άσαντ, περιμένετε την αμείλικτη οργή του Τουρκικού Έθνους».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]