Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Πρέπει να μας ρωτήσουν για τον EastMed


Η Άγκυρα συνεχίζει να εκφράζει με κάθε τρόπο την αντίδρασή της για τον αγωγό EastMed και μάλιστα καλεί τις εμπλεκόμενες χώρες να λάβουν την άδειά της

Στα σχέδια Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τάχθηκε εκ νέου εναντίον κάθε σχεδίου που -όπως ισχυρίζεται- αποκλείει την Άγκυρα.

Παρά το μήνυμα των Κυριάκου Μητσοτάκη, Μπενιαμίν Νετανιάχου και Νίκου Αναστασιάδη από την Αθήνα οι οποίοι εμφανίστηκαν ενωμένοι για την εξασφάλιση της ειρήνης, της προόδου και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι ο μόνος που θέτει εμπόδια στο όραμα αυτό είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Αγκυρα συνεχίζει να εκφράζει με κάθε τρόπο την αντίδρασή της και μάλιστα καλεί τις εμπλεκόμενες χώρες να λάβουν την άδειά της.


«Πρέπει να μας ρωτήσουν»

«Υπάρχει το σχέδιο για τον EastMed, το οποίο προβλέπει τη μεταφορά του φυσικού πλούτου στην Ευρώπη και τις διεθνείς αγορές. Αυτός ο αγωγός, όμως, θα περάσει από την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας» τόνισε, χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συζήτησης ο Τσαβούσογλου.

Επεσήμανε, ως εκ τούτου, ότι «το Ισραήλ και οι άλλες χώρες (σ.σ. Ελλάδα, Κύπρος) θα πρέπει να μιλήσουν με την Τουρκία, καθώς χωρίς την έγκριση μας αυτό το έργο δεν μπορεί να γίνει» σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hurriyet».

«Η Τουρκία δεν πρέπει να εξαιρεθεί» έσπευσε να επαναλάβει.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη κίνηση της Αθήνας στη διπλωματική «σκακιέρα» για τη νέα χρονιά, και η οποία αναμένεται να αλλάξει -εφόσον τελικά φτάσει στην υλοποίησή του το έργο- τα ενεργειακά δεδομένα στην περιοχή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]