Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόεδρος της βουλής της Λιβύης: "Ο πόλεμος συνεχίζεται"


Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, της Λιβύης, Ακίλα Σάλεχ, δήλωσε ότι τερματίζεται η κατάπαυση πυρός στη Λιβύη, αργά την Τετάρτη. "Ο πόλεμος θα συνεχιστεί", πρόσθεσε.

Οι δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, στις 6 Ιανουαρίου, κατέλαβαν τη στρατηγική παράκτια πόλη Σίρτη, προωθούνται προς τη Μισράτα, ενώ σε άλλο μέτωπο χτυπούν τα νότια προάστια της Τρίπολης.

Όλα αυτά μόλις λίγες ώρες από την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μόσχα. Εκεί, υπό τη σφοδρή πίεση του Ερντογάν, Τουρκία και Ρωσία κάλεσα τους Σάρατζ και Χαφτάρ να υπογράψουν εκεχειρία, ζητώντας όμως από τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), να παραδώσει όλες τις περιοχές που έχει κατακτήσει, από τον Απρίλιο. Ο Σάρατζ κάλεσε τη Λιβύη να "γυρίσει τη σελίδα στο παρελθόν, να απορρίψει τη διαφωνία και να προχωρήσει προς τη σταθερότητα και την ειρήνη", υπογράφοντας χωρίς δεύτερη σκέψη το προσύμφωνο, που τον ευνοούσε.


Ο Χαφτάρ, αν και στην αρχή ζήτησε 12 ώρες για να απαντήσει, αργά τη νύχτα, και μετά από σφοδρές αντιδράσεις των δυνάμεών του με ανακοινώσεις περί συνέχισης των μαχών και μη εγκατάλειψης των κεκτημένων, αποχώρησε από τη Μόσχα, δίνοντας τέλος στο Τουρκο-Ρωσικό εγχείρημα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]