Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Τιτίβισμα” του στρατάρχη Χάφταρ για την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη


Με ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter, ο στρατάρχης Χαλίαφα Χάφταρ οι δυνάμεις του οποίου επιχειρούν να ανατρέψουν την “κυβέρνηση της Τρίπολης” του φιλότουρκου Φαγέντ Αλ Σάραζ, αναρωτιέται για ποιον λόγο η Ελλάδα δεν είναι προσκεκλημένη στη Διάσκεψη του Βερολίνου για το λιβυκό ζήτημα, παρότι από τις χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από τη διένεξη…

Το ενδιαφέρον του Χάφταρ είναι απόλυτα λογικό καθώς θέλει να έχει ανάμεσα στους παριστάμενους όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη που συμπλέουν με τις δικές του θέσεις. Η ολιγωρία μηνών της ελληνικής διπλωματίας πλήττει τον σημαντικότερο σύμμαχό μας την κρίσιμη στιγμή…


Στον αντίποδα, εκπρόσωπος του GNA που ελέγχει την κυβέρνησης της Τρίπολης και υποστηρίζεται από την Τουρκία σχολίασε για την απουσία της Ελλάδας «πως δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό».

Στο μεταξύ, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός τις τελευταίες ώρες εντείνει την επικοινωνία του μέσω των social media κάνοντας ποσταρίσματα για την υποστήριξη που τυγχάνει από την Αίγυπτο ενώ αναφέρεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους Σύρους μισθοφόρους που με τη μεσολάβηση της Τουρκίας ταξιδεύουν στη Λιβύη για να πολεμήσουν κατά του LNA και στο πλευρό του GNA που ελέγχει την Τρίπολη.

Πάντως, σύμφωνα με ουδέτερους παρατηρητές που έχουν έδρα στο Κάιρο οι επόμενες ώρες και μέρες μέχρι την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στο Βερολίνο θα είναι κρίσιμες, καθώς ο στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ θέλει να κατακτήσει την Τρίπολη ή το μεγαλύτερο μέρος της, ώστε να βρεθεί από θέση ισχύος στις διαπραγματεύσεις.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]