Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απλά μαθήματα ΑΟΖ...


Ρωτήσαμε τον Αλιβιζάτο, τον Ροζάκη και άλλους έγκριτους και η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης θα ακυρωθεί.

Κρίνετε εξ’ιδίων τα αλλότρια. Η μόνη συμφωνία που έχει ακυρωθεί ήταν μεταξύ της Μπακογιάννη (Καραμανλή, Στυλιανίδη και άλλων έγκριτων ιδεολογικών Ρομά της Δεξιάς) και της Αλβανίας.

Ακυρώθηκε επειδή η ελληνική πλευρά δεν έλεγξε ότι οι Τούρκοι έβαλαν... αναρμόδιο υπουργό να υπογράψει, και ως εκ τούτου, ακυρώθηκε εντός Αλβανίας! Μιλάμε για τόσο υπεύθυνο πολιτικό προσωπικό που τρώει πόρτα σε πανηγύρι.

Γιατί μας πρήζεις να ανακηρύξουμε ΑΟΖ; Η Τουρκία δεν ανακήρυξε ΑΟΖ και οριοθέτησε κατευθείαν. Αυτό θα κάνουμε και εμείς.

Η Τουρκία δεν μπορεί να ανακηρύξει ΑΟΖ η οποία να περιλαμβάνει ό,τι οριοθέτησε. Διμερή συμφωνία μπορεί να κάνει. Αυτή η συμφωνία δεν δεσμεύει το διεθνές δίκαιο. Θα προσπαθήσει να την επιβάλλει στην πράξη. Το ίδιο έκανε και εκχωρώντας βυθοτεμάχια στη Shell εντός της Ελληνικής ΑΟΖ το 2012. Αρπάζει και μετά σου λέει «πήγαινέ με σε κάποιο διεθνές δικαστήριο. Θα δεχτώ μόνο με όρους που θα κερδίσω (μέρος όσων άρπαξα). Μέχρι τότε, θα κάνω συμφωνίες με εταιρίες-γίγαντες οι οποίες ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ την ιδιοκτησία μου (μιας και ο νόμιμος ιδιοκτήτης ζητάει από την εταιρία περισσότερα από τον κλέφτη).»

Η Ελλάδα μπορεί να ανακηρύξει ΑΟΖ. Η στρατηγική «ανακηρύσσω και οριοθετώ ταυτόχρονα» είναι εθνικά του λούτσου: Όσοι την υιοθέτησαν, συμπεριλαμβανομένου και του εθνοτερμίτη Κοτζιά, το έκαναν για να χαθεί χρόνος για την Ελλάδα και να κερδηθεί από την Τουρκία. ΟΥΔΕΙΣ οριοθέτησε με την Ελλάδα. Μόνο η Κύπρος θέλει και εμείς ούτε καν εκεί δεν οριοθετήσαμε!

Αν η Τουρκία πάει να εφαρμόσει τη συμφωνία με τη Λιβύη, η Ελλάδα θα πατήσει το κουμπί.

Κάποιος έκανε καταπάτηση σε άδειο και μη δηλωμένο οικόπεδο.

Το δηλώνει δικό του.

Αυτός που, αν το δηλώσει, το παίρνει, δεν το δηλώνει.

Εκείνος που έκανε τη δήλωση ιδιοκτησίας πάει να χτίσει.

Αυτός που δεν το δήλωσε καν, από πού και ως που θα νομιμοποιηθεί να του μπουμπουνίσει τις μπουλντόζες;


Η Τουρκία κατέθεσε τη συμφωνία στον ΟΗΕ. Πλέον αυτής της συμφωνίας δεν υπάρχει άλλη συμφωνία ούτε άλλη δήλωση ιδιοκτησίας. Υπάρχει μόνο γκρίνια από κάτι κατίνες. Αν μια κατίνα βγει με το τηγάνι στο χέρι, δεν είναι υπεράσπιση κυριαρχικών δικαιωμάτων, είναι ξεκατίνιασμα: ΟΛΟΙ που στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο θα στηρίξουν τη νομότυπη, άρα «αθώα και ανυπεράσπιστη» Τουρκία.

Είναι περίπλοκο να ανακηρύξεις ΑΟΖ.

Είναι μισή σελίδα και ένας χάρτης. Και τα δύο είναι έτοιμα εδώ και χρόνια.

Μέχρι και η Αλγερία ανακήρυξε ΑΟΖ με ένα απλό ΠΔ!

Η Αίγυπτος δεν συμφωνεί να ανακηρύξουμε ΑΟΖ και, αν το κάνουμε, θα χαλάσουμε το μεταξύ μας κλίμα.

Αν δεν ανακηρύξουμε, όλοι ψάχνουν τον πρώτο.

Αν ανακηρύξουμε, κανένας δεν θα θέλει να μείνει ο τελευταίος που δεν θα έχει οριοθετήσει με εμάς: Ουσιαστικά δεν θα χρειάζεται, θα είναι περιττό.

Μα πότε να ανακηρύξει ΑΟΖ η 5 μηνών κυβέρνηση;

5 ώρες μετά την ορκωμοσία της.

5 λεπτά μετά την υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης, την οποία ήξεραν έγκαιρα οι ελληνικές υπηρεσίες.

5 δευτερόλεπτα μετά την έξοδο από τον Λευκό Οίκο.

Υπήρχαν έτοιμα νομοσχέδια για κάθε -συγκριτικά με την ΑΟΖ- ασήμαντο ζήτημα. Το νομοσχέδιο ανακήρυξης της ΑΟΖ ήταν έτοιμο. Δεν είναι θέμα ετοιμότητας. 5 ώρες μετά την ορκωμοσία ήταν θέμα «βαρειάς αμέλειας». Έχει ξεπεράσει προ πολλού αυτό το σημείο.

Anaconda
AntiNewsΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]