Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων με Σκόπια και Τίρανα


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, διεμήνυσε ο επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Όλιβερ Βαρχέι, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι.

Ο Επίτροπος ανέφερε ότι η διεύρυνση της ΕΕ αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής ,ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΕΕ θα λάβει, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής που προγραμματίζεται για τον Μάιο στο Ζάγκρεμπ, την απόφαση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις δύο χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο κ. Βαρχέι δήλωσε ότι με την επίσκεψή του αυτή στη Βόρεια Μακεδονία, η οποία είναι η πρώτη του επίσκεψη σε χώρες της περιοχής, θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η χώρα αξίζει να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, καθώς όπως σημείωσε έπραξε αρκετά προκειμένου να ενισχύσει την ευρωπαϊκή της προοπτική.


«Η Βόρεια Μακεδονία έχει κάνει ήδη πολλά για την ένταξή της, ενώ της αποδίδονται και τα εύσημα για την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο Επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ θα επισκεφθεί αύριο την Αλβανία, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Η ΕΕ, τον περασμένο Οκτώβριο, λόγω αντιρρήσεων ορισμένων κρατών-μελών- κυρίως της Γαλλίας- αποφάσισε να μην χορηγήσει στη Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία ημερομηνία για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, κάτι που προκάλεσε πολιτικές αναταράξεις στα Σκόπια και οδήγησε την κυβέρνηση του μέχρι πρότινος πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ στην απόφαση για πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]