Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τραμπ: Νομίζω ότι μπορούμε να λύσουμε τις διαφορές μας με τη Γαλλία


Την εκτίμηση ότι ΗΠΑ και Γαλλία μπορούν να επιλύσουν τις διαφορές τους εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, χαρακτήρισε τη διαφωνία με το Παρίσι όσον αφορά τη φορολογία των ψηφιακών υπηρεσιών "μικρή” και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να επιλυθεί.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει απειλήσει με την επιβολή δασμών έως και 100% στις εισαγωγές γαλλικών προϊόντων, συνολικού ύψους 2,4 δισ. δολαρίων, εξέλιξη που θα πλήξει ιδιαίτερα τον κλάδο των γαλλικών κρασιών, ως απάντηση στη φορολογία που επιβάλλει η Γαλλία στους τεχνολογικούς κολοσσούς Amazon και Google.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΝΑΤΟ, ο Τραμπ τόνισε ότι τα μέλη που δεν επενδύουν αρκετά στη συμμαχία θα μπορούσαν να "αντιμετωπιστούν" μέσω του εμπορίου.


Σημειώνεται ότι πριν τη συνάντηση των δύο ηγετών, στο περιθώριο της συνόδου των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γάλλου ομολόγου του, με αφορμή το σχόλιο του Εμανουέλ Μακρόν προ ημερών περί "εγκεφαλικά νεκρού” ΝΑΤΟ.

"Πολύ, πολύ άσχημο για 28 χώρες" και "πολύ προσβλητικό", είπε ο Τραμπ για το σχόλιο Μακρόν. "Δεν μπορείς να γυρνάς και να λες τέτοια πράγματα για το NATO", πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει "πιθανή” μια αποχώρηση της Γαλλίας από το Βορειοατλαντική Συμμαχία.

"Βλέπω τη Γαλλία να αποχωρεί", επεσήμανε ο Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ από το Λονδίνο.

"Τον κοιτώ (σ.σ. τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν) και λέω ότι χρειάζεται προστασία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και τον βλέπω να αποχωρεί. Οπότε αυτό με εκπλήσσει λίγο", επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ επέκρινε γενικότερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ειδικότερα τη Γερμανία, όσον αφορά την οικονομική συνεισφορά στη Συμμαχία, την οποία χαρακτηρίζει ελλειμματική και άδικη απέναντι στις ΗΠΑ.

"Απείλησε” μάλιστα ότι η κατάσταση για την ΕΕ θα μπορούσε να γίνει πολύ δύσκολη, εάν η Ένωση δεν αλλάξει στάση σε ό,τι αφορά το εμπόριο και το ΝΑΤΟ

"Δεν είναι σωστό να μας εκμεταλλεύονται στο ΝΑΤΟ και να μας εκμεταλλεύονται στο εμπόριο, και αυτό ακριβώς συμβαίνει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αυτό", υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

"Συζητάμε με την ΕΕ για το θέμα του εμπορίου και θα πρέπει να συμμαζευτεί, διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα", πρόσθεσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]