Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν απειλεί εμείς περί άλλων τυρβάζουμε


Ουδείς, εκ των συμμάχων φαίνεται διατεθειμένος να εμποδίσει και να ανατρέψει τους πολεμικούς, μικρο-ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ψευτοσουλτάνου. Ούτε οι ευρωπαίοι σύμμαχοι μα ούτε και οι Αμερικανοί.

Όποιος πιστεύει το αντίθετο δεν ξέρει που περπατάει και προς τα που βαδίζει. Η αυταπάτη της αυταπάτης και η ψευδαίσθηση της ψευδαίσθησης.

Και οι σχεδιασμοί είναι οργανωμένοι, συντονισμένοι και χρονικά προκαθορισμένοι. Από τη μια οι παραβάσεις του εναέριου χώρου. Από την άλλη το ξεφόρτωμα χιλιάδων μεταναστών, προσφύγων και άλλων ζωντανών ερειπίων. Και ταυτόχρονα με όλα αυτά, απειλές εκβιασμοί, πολεμικές κραυγές και απαιτήσεις τρομερές.

Τρία τα σίγουρα ¨χαρτιά¨. Το πρώτο πως ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό-κυβερνητικό και αντιπολιτευτικό-της Τουρκίας θα διεκδικεί μέχρι τέλους μερίδιο από το Αιγαίο, τα «πηγάδια» και την ελληνική κυριαρχία.

Το δεύτερο πως δεν πρόκειται να μείνουν στα λόγια και τις ρητορικές κορώνες. Είναι βέβαιο πως θα ορμήσουν, θα προκαλέσουν και θερμό επεισόδιο θα ανάψουν.

Και το τρίτο πως όσο το δικό μας πολιτικό προσωπικό, όλων των παρατάξεων, εξακολουθεί και θα εξακολουθεί να επιδίδεται σε εσωστρέφεια αντιπαραθέσεων, διχασμών και μικροκομματικών ορέξεων, τόσο ο Ερντογάν θα τρίβει τα χέρια του και θα προετοιμάζεται να καταβροχθίσει την «γαλάζια πατρίδα του».


Οι πολλαπλές διασπάσεις, ακόμα και εντός των κομμάτων, ο καλύτερος σύμμαχος των Τούρκων «σατανάδων». Όπως έλεγε και πρώην πρωθυπουργός από την Άγκυρα «ένας Έλληνας είναι επικίνδυνος, δύο εντελώς ακίνδυνοι».

Και όσο μέρος του ελληνικού πολιτικού προσωπικού αλληθωρίζει κατά μεριά Σκοπίων και συμφωνίας των Πρεσπών, τόσο ο αποπροσανατολισμός πάει σύννεφο, άκρως βολικός για τον Τούρκο εχθρό.

Με απλά λόγια. Οι σύμμαχοι περίπου λένε «βρείτε τα». Φυσικά εννοούν να καθίσουμε σε τραπέζι διαπραγματεύσεων με σκοπό το μοίρασμα του Αιγαίου. Αυτό είναι το νόημα των συμμαχικών συμβουλών και προτροπών. Να τα βρούμε. Να τα μοιράσουμε. Να τα εκχωρήσουμε στις πολυεθνικές. Και εμείς, μαζί με τους Τούρκους, το κάτι τις να λάβουμε.

Επομένως δύο τινά πρόκειται να συμβούν. Είτε θα διαπραγματευθούμε με τον Ερντογάν. Είτε να βυθίσουμε κάθε ερευνητικό σκάφος που θα τολμήσει το Αιγαίο να τρυπήσει. Πιο απλά είτε διαπραγματεύσεις είτε θερμό επεισόδιο με πολεμική κατάληξη με πολλά θύματα και με την παρέμβαση των «μεγάλων δυνάμεων» που θα μας αναγκάσουμε να καθίσουμε σε τραπέζι διαπραγματεύσεων.

Το λέω και το υπογραμμίζω αυτό για να μη κοροϊδεύομαστε και να μην βαυκαλιζόμαστε. Εκτός και αν πιστεύουμε πως σε πιθανή πολεμική σύγκρουση, όχι μόνο θα τους απωθήσουμε, αλλά και με σκληρό πλήγμα θα τους τρομοκρατήσουμε και θα τους συνετίσουμε.

Και επομένως, λόγω των συνεχόμενων και ακραίων απειλών, έπρεπε ήδη από «προχθές», που λέει ο λόγος, τα κόμματα έπρεπε να είχαν συνεννοηθεί, να είχαν ομονοήσει και να είχαν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας ειδικά για την αντιμετώπιση των σχεδιασμών της Τουρκίας.

Η γκρίνια, τα παράπονα προς τους συμμάχους, η επίκληση διεθνών συμφωνιών είναι για τον Ερντογάν παραδοχή φόβου, τρόμου και πλήρους αδυναμίας. Σ αυτές τις περιπτώσεις, δύο οι επιλογές που έχεις μπροστά σου: είτε το κουβεντιάζεις είτε είσαι αποφασισμένος για όλα.

Η τρίτη, η ελληνική λύση της μουρμούρας η χειρότερη, η αδιέξοδη και η ευτελέστερη. Πως να σας το πω; Ο Ερντογάν βάζει γκολ σε άδεια εστία και εμείς πετάμε τη μπάλα στις εξέδρες!

Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]