Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μας πουλάνε ανθρωπισμό κουνώντας μας και το δάχτυλο


Του Γιάννη Σιδέρη

Καταντάει εξοργιστικό: Γραπτό ερώτημα έστειλε στην Αθήνα η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντούνια Μιγιάτοβιτς, επισημαίνοντας ότι οι δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου θα μεταφερθούν οι αιτούντες άσυλο, προς το παρόν είναι ανοικτού τύπου, ωστόσο «η κυβέρνηση σκοπεύει να επιβάλει ελέγχους κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτές τις δομές».

Ζητά από την Αθήνα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις εγγυήσεις που θα εφαρμόσει για να διασφαλίσει ότι η «διοικητική κράτηση» θα χρησιμοποιείται ως έσχατο μέτρο σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση και για όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα.

Ο λαός το λέει γλαφυρά «εκεί που μας χρωστούσαν μας παίρνουν και το βόδι». Η Γερμανία δέχτηκε το ένα εκατομμύριο που είχε ανάγκη η βιομηχανία της (τότε που ο Αλέξης - ίσως σε συνεννόηση με την Μέρκελ - ήρατο πύλας της χώρας). Έκτοτε και υπό τον φόβο της ανόδου του AfD η «Μαντάμ» του Αλέξη έκλεισε ερμητικά τις δικές της.

Οι χώρες του Βίζεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία) δεν δέχονται πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ τα μικροσκοπικά Σκόπια όχι μόνο ύψωσαν φράχτη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, αλλά στην περίοδο της Ειδομένης στρατιώτες τους παραβίασαν τα ελληνικά σύνορα, καταδιώκοντας τους συγκεντρωθέντες εντός του ελληνικού εδάφους!


Η Βουλγαρία ύψωσε φράχτη ενώ η Βουλή της ψήφισε να σταλούν δέκα χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα με την Τουρκία προκειμένου να αναχαιτίσουν τις ροές. Φράχτη ύψωσε και η Σλοβενία, κατά μήκος των συνόρων της με την Κροατία. Το ίδιο και η Αυστρία στα σύνορά με Σλοβενία. Παρομοίως και η Ουγγαρία στα σύνορα με την Σερβία. Το ίδιο προτίθεται και η Κροατία με την Σερβία. Και η Ελλάδα περιορισμένου μήκους στα σύνορα με την Τουρκία.

Ήδη από τη δεκαετία του 90 η Ισπανία έχει ορθώσει φράχτες στις ισπανικές πόλεις Θέουτα και Μελίγια που βρίσκονται στον γεωγραφικό χώρο του Μαρόκο. Οι χώρες της βαλτικής Λετονία Λιθουανία και Εσθονία όρθωσαν φράχτες στα σύνορα με Ρωσία. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται η Νορβηγία και η Φινλανδία.

Ωστόσο δεν είδαμε καμία από τις προαναφερθείσες χώρες να τιμωρείται ή να εξοβελίζεται για τις ανωτέρω συμπεριφορές. Εμείς παραείμαστε ευαίσθητοι και φοβικοί για το τι θα πουν οι ξένοι, δηλαδή οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι την στιγμή που οι ίδιοι δεν δέχονται στη χώρα τους, καθώς και οι βολεμένοι καρεκλοκένταυροι επαγγελματίες - ανθρωπιστές των υψηλών κλιμακίων των Διεθνών Οργανισμών (πρέπει να δικαιολογήσουν και τους μισθούς τους).

Αντιθέτως ευνοούν την αθρόα είσοδο με πρόνοιες και επιδόματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, διαφημίζει (!) τις προπληρωμένες κάρτες που παρέχει στους μετανάστες/πρόσφυγες (τι καλύτερος μαγνήτης δηλαδή για να τους ελκύσει εδώ;). Και στη συνέχεια ο Διευθυντής του Γαβριήλ Σακελλαρίδης επικρίνει τις ελληνικές κυβερνήσεις (και την προηγούμενη αλλά πιο ήπια) για τις συνθήκες που ζουν εδώ οι αναγκαστικώς φιλοξενούμενοι.

Μας λένε για να μας προετοιμάσουν ότι «το πρόβλημα ήρθε για να μείνει». Δηλαδή η μοίρα της χώρας προόρισται ως εσαεί αποθήκης ανθρώπων. Τα περί ενσωμάτωσης είναι πασπάλισμα. Και να μην την δυσχέραιναν οι πολιτισμικές διαφορές του μουσουλμανικού Θεοκρατισμού, σε μια χώρα με 17% ανεργία δεν υφίσταται δυνατότητα ενσωμάτωσης. Μάλλον δημιουργίας πολλαπλών γκέτο.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιδράσει. Ως προς την έλευση μέσω θαλάσσης δεν έχει πολλά περιθώρια. Μπορεί όμως να αποφασίσει να φερθεί δυναμικά. Να μπλοκάρει αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, απαιτώντας ενεργή στήριξη και ποσοστιαία απορρόφηση των μεταναστευτικών πληθυσμών.

Το κάνει η Τουρκία μπλοκάροντας την απόφαση για είσοδο των Βαλτικών χωρών στο ΝΑΤΟ και απειλώντας τους Ευρωπαίους να στείλει κάποιους από τα τέσσερα εκατομμύρια που έχεις την χώρα του, στην Ευρώπη. Και όχι μόνο απλούς προσφυγομετανάστες:
«Θα ανοίξουν οι πόρτες, θα στείλουμε τζιχαντιστές και τότε να προσέξετε μόνοι σας τους εαυτούς σας. Μην εκφοβίζετε με εξελίξεις στην Κύπρο» 
δήλωσε στις αρχές Νοέμβρη ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους.

Η παθητικότητα και η απολογητική συμπεριφορά αποθρασύνουν τους Ευρωπαίους. Βολεμένοι οι ίδιοι, μακριά από την αποθήκη - Ελλάδα, πωλούν εύκολο ανθρωπισμό κουνώντας μας και το δάχτυλο.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]