Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου: Η συμφωνία με τη Λιβύη προστατεύει τα δικαιώματά μας


Η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στοχεύει στο να προστατευθούν τα δικαιώματα της Άγκυρας βάσει του διεθνούς δικαίου, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο κ. Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία δεν μπόρεσε να καταλήξει σε παρόμοιες συμφωνίες με ορισμένες άλλες χώρες, προσθέτοντας όμως ότι είναι κάτι που ενδέχεται να το πράξει στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι στο δημοσίευμά του, το Reuters επισημαίνει πως η συμφωνία μπορεί να περιπλέξει περαιτέρω τις διενέξεις σχετικά με την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο, όπου με το πρόγραμμα γεωτρήσεών της η Τουρκία έχει έρθει σε αντιπαράθεση με την Κύπρο, την Αθήνα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν πριν από δύο εβδομάδες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας επειδή παραβιάζει την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου πραγματοποιώντας γεωτρήσεις στα ανοικτά των κυπριακών ακτών.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]