Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μια σοβαρή επιλογή...!


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Από τις πρώτες επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου πρωθυπουργού, στα υπουργεία, ήταν εκείνη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στις 19 Ιουλίου 2019. Εκεί συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή και τη στρατιωτική ηγεσία. Συζήτησαν για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου ο πρωθυπουργός ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει στην ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας με στόχο την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα την αξιοποίηση των αμυντικών προγραμμάτων ως πυλώνων ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση των σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και συστημάτων διοίκησης.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της άμυνας, της σταθερότητας και της ασφάλειας της χώρας μας είναι και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο πρωθυπουργός ο οποίος κλήθηκε να επιλέξει το πρόσωπο εκείνο που θα ηγηθεί του οργανισμού σε δύσκολες εποχές τόσο λόγω της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και στην Κύπρο, όσο και λόγω των μεταναστευτικών ροών αλλά και των γεωπολτικών “παιχνιδιών” στην περιοχή από Ρωσία και Αμερική.


Σε αυτό το πλαίσιο η επιλογή προσώπων που θα αποτελέσουν την ηγεσία σε οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα – εθνικού συμφέροντος, όπως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα δεν αποτελούν απλά μια “επιλογή προσώπων” αλλά μια επιλογή εθνικής γραμμής.

Το πρόσωπο που θα ηγηθεί των ΕΑΣ από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου είναι ο κ. Νίκος Κωστόπουλος. Πρόκειται για προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θέλει έναν άνθρωπο ικανό σε θέση ευθύνης, όπως αυτή στα ΕΑΣ.
Ο Νίκος Κωστόπουλος δεν είναι απλά ένας πολιτευτής που συμμετείχε στις τελευταίες εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής στο βόρειο τομέα της Αθήνας. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει αναλάβει κρίσιμες θέσεις στη Νέα Δημοκρατία, το Δημόσιο και την Περιφέρεια, ενώ το σημαντικότερο έχει εργαστεί στον Ιδιωτικό τομέα.

Προέρχεται από τον χώρο των Επιχειρήσεων όπου εργάζεται μέχρι σήμερα ως Στέλεχος και Σύμβουλος Διοίκησης σε Μικρομεσαίες και εισηγμένες επιχειρήσεις, όπως Planet, Δ.Ε.Η., και Dialect Technologies.
Στην επαγγελματική του πορεία έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Planner - μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο Υπουργείο Εσωτερικών, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, και Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Διαθέτει εμπειρία σε μελέτες αναδιοργάνωσης υπηρεσιών και επιχειρησιακά σχέδια, ενώ σημαντικές είναι και οι σπουδές στα νομικά, οικονομικά και στις διεθνείς σχέσεις. Επίσης, είχε σημαντική ενασχόληση με τα κοινά, ενώ διετέλεσε αιρετός Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής την περίοδο 2014-2019.

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα αποτελούν ακόμη ένα στοίχημα για την κυβέρνηση αφού τα ΕΑΣ θα παίξουν σημαντικό ρόλο και στην άμυνα και στην οικονομία της χώρας. Και για το λόγο αυτό ο άνθρωπος που θα αναλάβει την θέση του διευθύνοντα συμβούλου θα πρέπει να είναι “ανεξάρτητος” με όραμα αλλά και με αίσθημα πατριωτισμού που δεν θα αφήνουν περιθώρια σε κανέναν για οποιουδήποτε είδους “παιχνίδια”. Και με αυτό το δεδομένο ο Νίκος Κωστόπουλος αποτελεί την επιλογή του Μαξίμου για τη νευραλγική θέση των ΕΑΣ.

Όταν ο ίδιος βολιδοσκοπήθηκε για τη συγκεκριμένη θέση αρκέστηκε στα εξής: “Δηλώνω “παρών” σε ό,τι θέλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να αλλάξουμε την Ελλάδα”.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]