Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση τον πρεσβευτή που «έκαψε» τον Τραμπ


Λίγες ημέρες μετά την κατάθεση του Γκόρντον Σόντλαντ στην επιτροπή του Κογκρέσου για τη διαδικασία παραπομπής του αμερικανού προέδρου, τρεις γυναίκες τον κατηγόρησαν για περιστατικά που λένε ότι συνέβησαν την περασμένη δεκαετία

Λίγες ημέρες μετά την κατάθεση του αμερικανού πρεσβευτή στην Ευρωπαϊκή Ενωση, Γκόρντον Σόντλαντ, στην προανακριτική επιτροπή του Κογκρέσου που «έκαψε» τον Ντόναλντ Τραμπ για το ουκρανικό ζήτημα, έγιναν γνωστές οι κατηγορίες τριών γυναικών εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση.

Οι κατηγορίες δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Portland Monthly και στον ιστότοπο ProPublica.

Οι τρεις γυναίκες καταγγέλλουν ότι έγιναν στόχος αντιποίνων αφού αρνήθηκαν τις σεξουαλικές προτάσεις του Σόντλαντ, ενός πλούσιου επιχειρηματία, ο οποίος έγινε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ μετά τη δωρεά που έκανε στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ.


Τα γεγονότα αφορούν την περίοδο πριν ο Σόντλαντ γίνει πρεσβευτής, όταν διαχειριζόταν ξενοδοχεία στο Σιάτλ και το Πόρτλαντ.

Ο Σόντλαντ είναι μάρτυρας-κλειδί στη διαδικασία που έχει ξεκινήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων με στόχο την παραπομπή του αμερικανού προέδρου.

Ο ίδιος αρνείται τους ισχυρισμούς και κατηγορεί τις γυναίκες ότι τον στοχοθετούν για τον ρόλο του στη διαδικασία.

«Αυτοί οι αναληθείς ισχυρισμοί για μη συναινετικές θωπείες και φιλιά είναι μια σκευωρία και πιστεύω ότι έχουν συντονιστεί για πολιτικούς λόγους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του. «Είναι αβάσιμοι και τους διαψεύδω κατηγορηματικά».

Μία από τις γυναίκες κατήγγειλε ότι συναντήθηκε με τον Σόντλαντ, ιδιοκτήτη ξενοδοχειακού ομίλου, πριν 16 χρόνια για να του ζητήσει να επενδύσει σε ένα σχέδιό της. Μία άλλη εργαζόταν σε ασφαλιστική εταιρεία, η οποία είχε συμβόλαιο με τον Σόντλαντ και η τρίτη αναζητούσε εργασία.

Και οι τρεις καταγγέλλουν ότι αυτός προσπάθησε να τις φιλήσει με τη βία και ότι τις θώπευσε με ανάρμοστο τρόπο το διάστημα 2003 με 2008.

Protagon


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]