Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελευταία η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη οικονομικής ευημερίας


Στην τελευταία θέση του ευρωπαϊκού χάρτη για την καλύτερη οικονομική ευημερία για τους πολίτες, βρίσκεται η Ελλάδα ενώ στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Γερμανία και Αυστρία.

Η σουηδική εταιρεία Intrum, η οποία διεξάγει την ετήσια έρευνα για την οικονομική ευημερία των Ευρωπαίων, απηύθυνε ερωτήματα σε 24.004 καταναλωτές από 24 ευρωπαϊκές χώρες. Η έρευνα επικεντρωνόταν κυρίως στην ικανότητα των πολιτών να πληρώνουν έγκαιρα του λογαριασμούς τους, την προοπτική απαλλαγής τους από δάνεια, τη δυνατότητα αποταμίευσης και τον οικονομικό αναλφαβητισμό.

Η Γερμανία και η Δανία βελτίωσαν τη θέση τους σε σχέση με την αντίστοιχη έκθεση της περυσινής χρονιάς, ως προς την ικανότητα των νοικοκυριών να πληρώνουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους. Η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Εσθονία κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανεξαρτησία των νοικοκυριών τους από δάνεια και συνεπώς τη χαμηλότερη εξάρτησή τους από τα χρέη. Η Σουηδία και η Ελβετία κατέλαβαν τις υψηλότερες θέσεις σχετικά με τα ποσά που οι καταναλωτές μπορούν να αποταμιεύουν κάθε μήνα. Η Φινλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις σχετικά με τον βαθμό γνώσης χρηματοοικονομικών θεμάτων από τους ερωτηθέντες πολίτες τους.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]