Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όπου στήριξη της τρομοκρατίας εκεί και ίχνη Τούρκων…


Τα 200 εκατομμύρια ευρώ που στάλθηκαν από τη Γερμανία στην Τουρκία ήταν της DAIS;

Μετά από τις ΗΠΑ που στράφηκαν κατά των εταιρειών οι οποίες συνεργάζονται με την DAIS και δραστηριοποιούνται στην Τουρκία ως εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε μία σε ένα εγκληματικό δίκτυο το οποίο με το σύστημα “Hawala” μετέφερε στην Τουρκία 200 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά από εντολή της εισαγγελίας του Ντίσελντορφ χθες η γερμανική αστυνομία έκανε έφοδο σε 62 σπίτια και εταιρείες. Στις εφόδους που έγιναν στην βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στην Βάδη-Βυρτεμβέργη στο Χεσσεν, στο Αμβούργο και στο Βερολίνο, ερευνήθηκαν πολλά χρυσοχοεία και εταιρείες μεταφοράς χρημάτων. Στην ανακοίνωση που έγινε, αναφέρεται πως στόχος ήταν μία εγκληματική συμμορία που δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο ενώ από τους 27 συλληφθέντες οι έξι προφυλακίστηκαν.

Ο ηγέτης της συμμορίας που ασχολούνταν με εμπόριο μετάλλου στο Ντούισμπουργκ συνελήφθη, ενώ ένας κλάδος της επιχείρησης έγινε και στην Ολλανδία. Η συμμορία μέσω ενδιάμεσων και με συστήματα παρόμοια του Hawala, φέρεται να μετέφερε στην Τουρκία, τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ. Η αστυνομία με την έφοδο που έκανε σε σπίτια και επιχειρήσεις, προσπάθησε να φτάσει στα ίχνη των ανθρώπων στους οποίους πήγαν αυτά τα χρήματα και για αυτό το λόγο έγινε γνωστό πως κατασχέθηκαν όλοι οι υπολογιστές και τα έγγραφα που βρέθηκαν.


Επιχείρηση που έγινε μετά από την απόφαση των ΗΠΑ

Διεθνείς υπηρεσίες ασφάλειας με πρώτες αυτές των ΗΠΑ εδώ και κάποιο διάστημα παρακολουθούσαν το σύστημα Hawala που συχνά χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Kάιντα και η DAIS. Εντύπωση προκάλεσε ότι παρά το ότι αυτή η μέθοδος στη Γερμανία είναι παράνομη και ότι επί μακρόν ήταν γνωστή, η αστυνομική επιχείρηση έγινε μετά από την προχθεσινή απόφαση των ΗΠΑ για επιβολή κυρώσεων σε δύο Τούρκους και σε τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία στη μεταφορά χρημάτων και συναλλάγματος.

Η απόφαση για κυρώσεις του υπουργείου οικονομικών των ΗΠΑ περιλάμβανε τα αδέρφια Ισμαήλ και Αχμέτ Μπαγιαλτουν που συνεργάζονται με την DAIS και τις εταιρείες μεταφοράς χρημάτων και συναλλάγματος Sahlul Money Exchange Company και Al Sultan Money Exchange Company.

Το Γραφείο Ελέγχου Περιουσίας Αλλοδαπών στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως εντόπισε ότι τα αδέρφια Μπαγιαλτουν παρείχαν σημαντική οικονομική στήριξη στην DAIS. Σύμφωνα με την έρευνα του ANF, διαμέσου της εταιρείας Al Sultan Money Exchange Company πού έχει έδρα το Κουβέιτ, είναι δυνατή η μεταφορά χρημάτων από την Γερμανία.

Για ποιο λόγο η DAIS χρησιμοποιεί το σύστημα “Hawala”;

Το σύστημα “Hawala” που χρησιμοποιούν τουρκικές και αραβικές εταιρείες και το οποίο κυνηγούν το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και οι μονάδες ασφαλείας στη Γερμανία,
είχε έρθει για πρώτη φορά στην επικαιρότητα μετά την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo. Στο Παρίσι την πρωτεύουσα της Γαλλίας, στις 7 Ιανουαρίου 2015 τα αδέρφια Σαιντ και Σερίφ Κουατσι, είχαν κάνει επίθεση στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo, σκοτώνοντας με αυτόματα όπλα 12 άτομα εκ των οποίων οι 8 ήταν δημοσιογράφοι.

Aμερικανικές και αγγλικές μονάδες, εντόπισαν τότε πως ο Σερίφ Κουατσι πριν από την επίθεση είχε στείλει με το σύστημα Hawala, 20.000 δολάρια.Οι συμμορίες της DAIS, προτιμούσαν αυτό το σύστημα διότι διασφάλιζε ταχεία και εκτός συστήματος αποστολή χρημάτων που χρησιμοποιούνταν στα έξοδα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
Στο σύστημα Hawala που λειτουργεί εκτός του παγκοσμίου χρηματοπιστωτικού συστήματος και έλκει την ονομασία του από την λέξη “μεταφορά” στα αραβικά, ένας έμπιστος ενδιάμεσος παραλαμβάνει τα χρήματα και ο συνέταιρός του σε μία άλλη χώρα κάνει την πληρωμή σαν να πήρε ο ίδιος τα χρήματα.

Η DAIS έστειλε χρήματα στην Τουρκία με το Hawala

Τον περασμένο Απρίλιο το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ εντόπισε ένα δίκτυο χρηματοδότησης της DAIS, αποτελούμενο από ένα γραφείο συναλλάγματος και έξι άτομα με έδρα την Τουρκία. Τα μέλη της συμμορίας της DAIS από τη Σαμψούντα, έστελναν χρήματα σε ηγέτες της DAIS στο Ιράκ και στη Συρία.
Τον Φεβρουάριο το περιοδικό Economist έγραψε πως η DAIS το χαλιφάτο είχε βγάλει με την μέθοδο Hawala σημαντικό τμήμα των χρημάτων της από Ιράκ και Συρία και τα είχε στείλει στην Τουρκία. Η ίδια είδηση ανέφερε πως τα χρήματα αυτά ήταν 400 εκατομμύρια δολάρια και ότι με ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών αγοράστηκε στην Τουρκία χρυσός.

ANFTurcke
Μετάφραση Τουρκικά Νέα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]