Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος: «Τεντωμένες κεραίες» για την «παρακολούθηση» του κατασκοπευτικού βαν


Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται άπαντες για το αποτέλεσμα των ερευνών αναφορικά με το περιβόητο βαν που περιόδευε στη Λάρνακα και διαφημιζόταν στο Forbes για τις κατασκοπευτικές υπηρεσίες που παρέχει. Στο παρόν στάδιο το βαν βρίσκεται σταθμευμένο στο Αρχηγείο Αστυνομίας αφού κατασχέθηκε για έρευνες.

Παράλληλα η Αστυνομία ξεσκονίζει και τεκμήρια που παρέλαβε απ’ τα γραφεία της εταιρείας στη Λάρνακα μετά από δυο «εφόδους» που πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, σε δηλώσεις του την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στην ΑΔΕ Λευκωσίας, έδωσε το μήνυμα για εσωστρέφεια εκ μέρους της Δύναμης σε ότι αφορά τις δημόσιες τοποθετήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις των ερευνών. «Δεν ωφελεί σε τίποτα να κάνουμε καθημερινές δηλώσεις για μια τόσο σοβαρή υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά ο Κύπρος Μιχαηλίδης.

Σε πολιτικό επίπεδο συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις μεταξύ κομμάτων, την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στο εξωτερικό και απ’ εκεί διευθέτησε συνάντηση με τον Άντρο Κυπριανού αφού το κόμμα της αντιπολίτευσης άφησε να εννοηθεί ότι έπεσε θύμα κατασκοπείας από το βαν.


Σε επιχειρησιακό επίπεδο, οι έρευνες διεξάγονται με τη συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού της Αστυνομίας αφού, όπως γίνεται αντιληπτό, θα πρέπει να αναλυθούν σε βάθος οι σέρβερς της εταιρείας για να διαπιστωθούν οι εργασίες τους και αν παραβίασε θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που αντιβαίνουν στις σχετικές νομοθεσίες.

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive, το όλο θέμα των ερευνών παρακολουθεί από κοντά τόσο το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όσο και αυτό της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Και οι δυο Επίτροποι αναμένουν όπως και ο καθ’ ύλην αρμόδιος (Γενικός Εισαγγελέας), αναμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών προκειμένου να παρέμβουν στο κομμάτι όπου τους αφορά.

Ίδια ενημέρωση του SigmaLive κάνει λόγο για ζήτημα που προκύπτει σε ό,τι αφορά τα δικαστικά εντάλματα ερευνών που εκδόθηκαν από τις Αρχές προκειμένου να γίνει κατάσχεση του βαν.

Οι κατασκοπευτικές δυνατότητες του περιβόητου βαν κάλυπταν και περιοχές του ψευδοκράτους, αναφέρει εν τω μεταξύ τουρκικό δημοσίευμα της Χουρριέτ. «Η συσκευή παρακολούθησης είχε ευρεία κάλυψη. Ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Λευκωσία, η οποία χωρίζεται σε δύο μέρη, ειδικά κοντά στα σύνορα, περιλαμβάνει επίσης την ΤΔΒΚ» (όπως αποκαλεί το ψευδοκράτος).

SigmaLive


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]