Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υιοθετεί τα ημίμετρα Ζεεχόφερ ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σημερινό φύλο της γερμανικής HANDELSBLATT ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα του λαθρομεταναστευτικού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτίθεται στην Τουρκία, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξουν σχέσεις καλής γειτονίας, όσο ο Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μοχλό πίεσης.

Ο πρωθυπουργός αποκαλύπτει ότι επιδιώκει την εφαρμογή της προτάσεως του Γερμανού Υπουργού Χορστ Ζεεχόφερ, βάσει τις οποίας οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα μπορούν να ξεκινούν σε χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ολοκληρώνονται σε άλλα κράτη της ΕΕ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένει στην άποψή του ότι το πρόβλημα είναι πρόβλημα όλης της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και προαναγγέλλει ότι θα προχωρήσει στον εγκλεισμό όσων δεν πάρουν άσυλο σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, απ’ όπου θα επαναπροωθούνται είτε στην Τουρκία είτε στις χώρες προελεύσεώς του.

Κατά τη συνήθη τακτική του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτίθεται και στις χώρες του Βίζεγκραντ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι χώρες αυτές διεκδικούν τα πλεονεκτήματα της ζώνης του Σένγκεν και ταυτοχρόνως αρνούνται να μοιραστούν τα βάρη της». Ζητά μάλιστα από την Ουγγαρία και την Πολωνία να ανοίξουν τα σύνορά τους για τους 4.000 ασυνόδευτους ανηλίκους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.


Τι δε λέει ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός δεν απαντά βέβαια σε κάποια ρητορικά ερωτήματα, τα οποία γεννώνται από την ευκολία με την οποία υιοθετεί τη συνταγή Ζεεχόφερ. Αφενός, αποτελεί απορίας άξιον η πεποίθησή του ότι θα μπορέσει να επαναπροωθήσει έστω και έναν πρόσφυγα με ανθρώπους μάλιστα, σαν τον κ. Κουμουτσάκο στο αρμόδιο χαρτοφυλάκιο και αφετέρου, γιατί δεν προχώρησε άμεσα στη δημιουργία των κλειστών δομών, για τις οποίες είχε δεσμευθεί και προεκλογικά. Αντ’ αυτού, διασπείρει όλους τους λαθρομετανάστες σε όλη την επικράτεια, εγκαθιστώντας τους σε ξενοδοχεία.

Υιοθετώντας μάλιστα τη συνταγή Ζεεχόφερ, η γκρίζα εικόνα της συνθέσεως του λαθρομεταναστευτικού πληθυσμού της Ελλάδος, θα μετατραπεί σε έναν τεράστιο μαύρο κάδο ανθρώπων – απορρήτων, οι οποίοι θα πολεμήσουν μέχρι και τελευταίας ρανίδος για να παρεμείνουν τουλάχιστον εδώ. Και γιατί να μην το κάνουν, όταν θα τους έχει στερηθεί κάθε ελπίδα να γίνουν δεκτοί σε κάποιες από τις χώρες προορισμού τους.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός δεν απαντά, ποια θα είναι η διαφορά που θα παράσχει η ενίσχυση της ακτοφυλακής, σύμφωνα με την εν λόγω συνέντευξη, τη στιγμή που και τώρα η ακτοφυλακή αποτελεί απλό υποδοχέα των μεταναστευτικών ροών που εξαπολύει η Τουρκία.

Στο Ζάγκρεμπ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Συνέδριο του ΕΛΚ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στο Ζάγκρεμπ για να παραστεί στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο αναμένεται να εκλέξει ως πρόεδρό του τον μέχρι πρότινος Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Πολωνό Ντόναλντ Τουσκ. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος μαζί με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς θα είναι κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου.

Παρόντες στο Ζάγκρεμπ θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Επίτροπος Μεταναστευτικού Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι 8 ευρωβουλευτές της Ν.Δ, αλλά και τρεις υπουργοί της κυβέρνησης. Ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ για να τις θέσει τα ζητήματα του μεταναστευτικού και τα όσα περιγράφονται εν πολλοίς στη σημερινή του συνέντευξη στη HANDELSBLATT.

The Righter


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]