Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρος του υπερπλεονάσματος για το Μεταναστευτικό, όχι για τους Έλληνες πολίτες


Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Μία δύσκολη άσκηση ισορροπίας θα προσπαθήσει να εκτελέσει η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα. Ήδη βρίσκεται αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα πρόκληση της θητείας της και προχωρά σε συγκεκριμένες κινήσεις.

Η διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού απειλεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη γι' αυτό και οι αλλαγές στο πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής κρίθηκαν μονόδρομος. Το σκεπτικό που κυριαρχεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σαφές: Από την μία θα πρέπει να υπάρξει ο απόλυτος σεβασμός στα δικαιώματα των ανθρώπων που εισέρχονται στη χώρα μας και από την άλλη θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Πώς μπορεί αυτή η ταλάντωση να ισορροπήσει; Ο γρίφος μόνο εύκολος δεν είναι σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών να καταγράφονται σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν ο πρωθυπουργός ανασυντάσσει τις δυνάμεις και δηλώνει, σύμφωνα με στενό του συνεργάτη, έτοιμος να εφαρμόσει στην πράξη το τρίπτυχο «Ρεαλισμός, αποτελεσματικότητα, ανθρωπισμός». Αυτή ήταν άλλωστε και η εντολή την οποία έδωσε ο ίδιος στους 13 περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου.


Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή ο κ. Μητσοτάκης έχει λάβει μία απόφαση η οποία έχει ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα: Η κυβέρνηση θα δώσει μέρος του υπερπλεονάσματος στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Κάποιοι ήδη μιλούν για ποσό της τάξης των 30-50 εκατομμυρίων ευρώ, εκτίμηση που μάλλον θα πρέπει να χαρακτηριστεί πρόωρη.

Σε κάθε περίπτωση όμως τα χρήματα αυτά θα πάνε σε προσλήψεις και σε έργα υποδομών στις περιοχές που θα «σηκώσουν» το βάρος ως ένα από τα αντισταθμιστικά οφέλη που σκοπεύει να κατευθύνει η κυβέρνηση προς τις τοπικές κοινωνίες.

Όπως πληροφορείται το liberal.gr, στόχος είναι τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα να είναι έτοιμα μέχρι την ερχόμενη άνοιξη. Τα κλειστά αυτά κέντρα θα δημιουργηθούν σε τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου (Χίο, Σάμο και Λέσβο) και σε δύο νησιά του Νοτίου Αιγαίου (Λέρο και Κω). Στον σχεδιασμό τουλάχιστον σε πρώτη φάση δεν περιλαμβάνεται η Κρήτη ούτε και η κατασκευή κέντρων σε αραιοκατοικημένα νησιά.

Ερωτηματικό παραμένει το τι θα συμβεί με το κέντρο στη Μόρια το οποίο παραμένει το μεγαλύτερο hot spot της χώρας. Η κατάληξή του προφανώς και έχει να κάνει με το πότε θα είναι έτοιμα τα υπόλοιπα κλειστά κέντρα ώστε να αποφασιστεί το τί τελικώς θα γίνει με το συγκεκριμένο.

Είναι ξεκάθαρο ακόμα και ο σχεδιασμός που ανακοινώνεται το πρωί της Τετάρτης θα υπόκειται και σε νέες προσαρμογές αναλόγως του πως θα εξελίσσονται τα πράγματα με τις ροές. Το μεταναστευτικό άλλωστε είναι ένα ζήτημα που δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο από την Ελλάδα αλλά κυρίως από τη γειτονική μας Τουρκία.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Το υπερπλεόνασμα είναι ψεύτικο - πλασματικό, ο μπλέ Τσίπρας Κούλης ακολουθεί το ίδιο βρώμικο παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, χρωστάει το κράτος σήμερα σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις των εμπορικών & βιομηχανικών επιμελητηρίων 1,67 δις επιστροφές στους ιδιώτες διαφόρων κλάδων τις οποίες συστηματικά δεν επιστρέφει, όπως και αφήνει να εκκρεμούν χιλιάδες αιτήσεις συντάξεων που δεν εκδίδει σε συνέλληνες που εργάσθηκαν δεκαετίες και πλήρωναν τις εισφορές τους στα ταμεία, γιατί το ΔΗΘΕΝ υπερπλεόνασμα είναι χρήμα που ελάχιστο μέρος τους θα δοθεί σε λίγους πεινασμένους νεοέλληνες ιθαγενείς για λόγους εντυπώσεων τις γιορτές αλλά κυρίως για να χρηματοδοτήσει χοντρά τα λαθροσκουπίδια και τον εποικισμό του Ελλαδιστάν που κατακλύζεται από τις ορδές των βαρβάρων. Συνέλληνες αφυπνισθείτε και ας βγούμε σύσσωμοι στους δρόμους να αντιδράσουμε δυναμικά επιτέλους πριν τον τελικό όλεθρο που είναι ήδη εντός των πυλών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Το σκεπτικό που κυριαρχεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σαφές: Από την μία θα πρέπει να υπάρξει ο απόλυτος σεβασμός στα δικαιώματα των ανθρώπων που εισέρχονται στη χώρα μας και από την άλλη θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών."


    Ποια ειναι τα "δικαιωματα" των ανθρωπων που εισερχονται στην χωρα μας;

    Γιατι πρεπει να εισερχονται στην δικη μας χωρα και να μην διαλεγουν αλλες χωρες,μεγαλυτερες και

    πλουσιοτερες;

    Πως μπορει ξαφνικα καποιος να εισερχεται στο σπιτι μας και να απαιτει "δικαιωματα";

    Ποτε ρωτηθηκε ο οικοδεσποτης;

    Ποιες ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ τηρει ο ανθρωπος που μπαινει με το ετσι θελω σε μια χωρα ωστε να απαιτει

    ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;

    Απο ποτε τα "δικαιωματα" λαθρομεταναστων εξομοιωνονται με τα δικαιωματα του γηγενους πληθυσμου;

    Αν ειναι αποδεκτη η ισονομια στην παρανομια,τοτε πως ειναι σεβαστα τα δικαιωματα των Ελληνων

    πολιτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]