Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου σε Τραμπ: Αν μας φόβιζαν οι δηλώσεις δεν θα μπαίναμε στη Συρία


Το ότι οι Τούρκοι δεν… μασάνε από τις απειλές των ΗΠΑ έγινε ξεκάθαρο όταν αποφάσισαν να αγνοήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ και να ξεκινήσουν την επιχείρηση στη Συρία.

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει επαναλάβει αρκετές φορές ότι σε περίπτωση που η Άγκυρα ξεπεράσει τα όρια θα καταστρέψει την οικονομία της Τουρκίας.

Ωστόσο, σκοπίμως -όπως όλα δείχνουν- αποφεύγει να διευκρινίσει τι είναι αυτό που εκείνος θα θεωρήσει ότι ξεπέρασε τα όρια.

Οι απειλές του αμερικανού προέδρου, μέσω Twitter, δεν θα κάνουν την Τουρκία να αλλάξει την πολιτική της σχετικά με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην βορειοανατολική Συρία, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


«Αν φοβόμασταν από κάποιες δηλώσεις…»

«Εάν είχαμε φοβηθεί από κάποιες δηλώσεις δεν θα ξεκινούσαμε την επιχείρηση στην Συρία… Δεν μπορώ να σχολιάσω τα tweets του Τραμπ… Το κύριο πράγμα είναι ότι παρά τις δηλώσεις της, η Τουρκία θα κάνει ότι χρειάζεται και ότι κρίνει απαραίτητο», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk.

Την Τετάρτη, η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» εναντίον των Κούρδων αγωνιστών καθώς και την ισλαμιστική τρομοκρατική ομάδα ISIS για να εξουδετερώσει τις τρομοκρατικές απειλές κατά της Τουρκίας και να δημιουργήσει μια ασφαλή ζώνη για τους εκτοπισθέντες Σύριους πρόσφυγες. Η κυβέρνηση της Συρίας καταδίκασε την τουρκική επίθεση στην βόρεια Συρία ως πράξη επιθετικότητας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, από την αρχή της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης», ο τουρκικός στρατός έχει πλήξει 181 κουρδικές ένοπλες ομάδες που επιχειρούσαν στην περιοχή, σκοτώνοντας 174 υποτιθέμενους τρομοκράτες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]