Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Κατασκευασμένοι οι ισχυρισμοί για ανθρωπιστική κρίση στη Συρία


«Κατασκευασμένους ισχυρισμούς» χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για ανθρωπιστική κρίση και νέα προσφυγικά ρεύματα μετά την εισβολή τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

«Οι ισχυρισμοί ότι η επιχείρηση θα οδηγήσει σε μια νέα ανθρωπιστική κρίση και μια μαζική μεταναστευτική ροή κατασκευάζονται για να δυσφημήσουν τις προσπάθειες της Τουρκίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» υποστηρίζει η Άγκυρα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το PYD / YPG δεν μπορεί να θεωρηθεί ως νόμιμος εκπρόσωπος οποιουδήποτε τμήματος του συριακού λαού και πως η καταπολέμηση μιας τέτοιας τρομοκρατικής οργάνωσης μόνο θα συμβάλλει στην προώθηση της πολιτικής διαδικασίας.


Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι ο απώτερος στόχος της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης», είναι η διασφάλιση της ασφάλειας των τουρκικών συνόρων, η εξουδετέρωση των τρομοκρατών στην περιοχή και η διάσωση του Συριακού λαού από την καταπίεση των τρομοκρατών.

Μάλιστα η ανακοίνωση αναφέρει ότι η επιχείρηση διεξάγεται βάσει του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με το δικαίωμα κάθε χώρας στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και ότι η Τουρκία πολέμησε εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS (DEASH) στη Συρία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα και κατέβαλε το βαρύτερο τίμημα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ειναι τοσα πολλα τα τουρκικα παραμυθακια ,αλλα αρκει να δουμε το τελευταιο κομματι:

    "Μάλιστα η ανακοίνωση αναφέρει ότι η επιχείρηση διεξάγεται βάσει του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με το δικαίωμα κάθε χώρας στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και ότι η Τουρκία πολέμησε εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS (DEASH) στη Συρία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα και κατέβαλε το βαρύτερο τίμημα. "


    Αν στα πλαισια της "αυτοαμυνας" εντασσεται και η γενοκτονια του κουρδικου λαου , μεσω

    προληπτικου επιθετικου πολεμου, τοτε οι λεξεις εχουν χασει την σημασια τους!

    Τωρα ,το κατα ποσο οι τουρκοι "πολεμησαν" τον ISIS, αυτο δεν σχολιαζεται καν!

    Οι τουρκοι δεν θεωρουνται τρομοκρατες και σφαγεις οταν δολοφονουν αμαχους και γυναικοπαιδα!

    Θεωρουνται "αμυνομενοι"!

    Και ρωταμε εμεις οι αφελεις:

    Ποσους αραγε αιχμαλωτους του ISIS θα βρουν φυλακισμενους;

    Αν αντι για 11.000 πουνε οτι βρηκαν μονο 3.000, εκει τι γινεται;

    Ποιος θα απολογηθει για την εμμεση "απελευθερωση" 8.000 τζιχαντιστων;

    Και οι υπολοιποι που θα "φυλασσονται" απο τους τουρκους, μεχρι ποτε αραγε θα "φυλασσονται";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]