Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“17χρονοι πρόσφυγες” –εμφανώς ενήλικοι αφού έχουν μέχρι και μούσια- στα σχολικά θρανία


Οι κίνδυνοι και τα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν...!

Με δεδομένο μάλιστα το ποιά είναι η θέση της γυναίκας στο Ισλάμ (κυρίαρχη κουλτούρα μεγάλου αριθμού αυτών των προσφύγων) βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκρηκτική κατάσταση.

«Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε στους ανήλικους φιλοξενούμενους -προσθέτει- γιατί βρίσκονται στον ίδιο χώρο με αυτούς, εμφανώς ενήλικα πρόσωπα, και εντελώς διαφορετικές ανάγκες. Γίνεται ακατανόητο γιατί η εξακρίβωση της πραγματικής τους ηλικίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες στηρίζεται αποκλειστικά στο τι δηλώνουν οι ενδιαφερόμενοι». «Οι πρόσφυγες είχαν πάρει παραπεμπτικό για τον ξενώνα από κοινωνικές υπηρεσίες οι οποίες αγνόησαν ή παρανόησαν το ηλικιακό και κοινωνικό υπόβαθρο των ανθρώπων αυτών, που δεν άργησαν να λειτουργήσουν βίαια και προκλητικά».

Τα παραπάνω δεν είναι λόγια κάποιου “ακροδεξιού”, κάποιου “κακού τύπου” που αντιπαρατίθεται με τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης. Είναι κομμάτι από την ανακοίνωση μιας ΜΚΟ, μιας πολύ γνωστής ΜΚΟ της “Άρσις” που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη ΕΔΩ όπως δημοσιεύθηκε σε ενημερωτική ιστοσελίδα με τίτλο: “Ενήλικοι δηλώνουν ανήλικοι για να μπαίνουν σε δομές προσφύγων”.

Τότε ομάδες εμφανώς ενήλικων μεταναστών, είχαν προκαλέσει εκτεταμένα επεισόδια εντός δομών όπου φιλοξενούνταν ανήλικα. Η συγκεκριμένη “δομή” φιλοξενούσε – υποτίθεται – ανήλικα αγόρια 12-18 ετών. Και όμως είχαμε αυτού του είδους τα περιστατικά. Τα οποία δεν είναι μοναδικά, αλλά αντιθέτως ευρέως διαδεδομένα. Και δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνον στην χώρα μας. Σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχει αυτό το ζήτημα, καθώς πλήθος μεταναστών – μέχρι και 30 ετών – δηλώνουν ανήλικοι, προκειμένου να λάβουν “ειδικό στάτους προστατευόμενου”. Υπάρχει η λύση των ιατρικών εξετάσεων, αλλά όπου γίνεται αυτό (και σε αρκετές περιπτώσεις δεν γίνεται λόγω “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” και “προσωπικών δεδομένων) συνήθως δεν υπάρχουν οι υποδομές προκειμένου να εξεταστούν δεκάδες χιλιάδες που δηλώνουν ανήλικοι.


Όμως η κυβέρνηση, αντί να μάθει από τέτοιου είδους περιστατικά, αντί να προσέξει να μην επαναληφθούν, αποφάσισε τις προηγούμενες ημέρες να εκδόσει έναν κατάλογο με 304 σχολεία στα οποία θα πάνε οι “ανήλικοι πρόσφυγες”.
Είναι πολύ πιθανόν ως εκ τούτου, να έχουμε την μεταφορά ακριβώς αυτών των τύπων οι οποίοι δηλώνουν ανήλικοι, σε περιβάλλοντα ακόμη πιο ευάλωτα και από τις “δομές φιλοξενίας” για ανήλικα αγόρια, αφού εκεί θα υπάρχουν και ανήλικα κορίτσια. Με δεδομένο μάλιστα το ποιά είναι η θέση της γυναίκας στο Ισλάμ (κυρίαρχη κουλτούρα μεγάλου αριθμού αυτών των προσφύγων) βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκρηκτική κατάσταση. Ειδικά όταν στην Δυτική και Βόρεια Ευρώπη υπάρχουν χαρακτηριστικότατα παραδείγματα σεξουαλικής βίας και κακοποίησης νεαρών κοριτσιών.
Αυτοί που υπογράφουν αυτές τις διαταγές, άκριτα και βιαστικά, έχουν την ευθύνη των υπογραφών τους. Οι δίχως εξατομίκευση, μαζικές προσπάθειες ενσωμάτωσης έχουν αποτύχει. Και η αποτυχία έχει βαρύ κόστος. Όχι γι’ αυτούς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, αλλά για όλους τους υπολοίπους.

Righter


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]