Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά από τους Κούρδους... έρχεται η σειρά μας


Το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε και ομιλεί... τουρκικά!!!

''Τα μεγάλα προβλήματα της ζωής'', λέει ο Αυστριακός φιλόσοφος Λούντβιχ Βιτγκενστάιν, ''δε λύνονται στην επιφάνεια, αλλά μονάχα στον βυθό...'' Και στον βυθό βρίσκεται η ψυχή του ανθρώπου!..

Εκεί, στο βυθό, λύνει τα δικά του προβλήματα ζωής ο Ταγίπ Ερντογάν. Προβλήματα που είναι σκοτεινά και απύθμενα σαν την ψυχή του. Μια ψυχή εμποτισμένη από χρόνια στην ίδια σιδερένια αρχή που δονούσε την ψυχή του Χίτλερ και του Μουσολίνι: ''Όποιος αγαπά το λαό του, θα αποδείξει την αγάπη του αυτή μόνο με θυσίες που είναι σε θέση να υποστεί για χάρη του...''

Και ο Ταγίπ είναι αποφασισμένος να κάνει αυτές τις θυσίες για το ''καλό'' του τουρκικού λαού, για να ανυψώσει στην ανώτερη βαθμίδα την εθνική περηφάνια του και να τον κάνει να έχει πλήρη και απόλυτη συνείδηση της μεγαλοσύνης του.

Έχει πετύχει ήδη σε μεγάλο βαθμό να εμφυτεύσει στις καρδιές των Τούρκων μέσα και έξω απ' τη χώρα τους την εσωτερική συνοχή που προσδίδει ο εθνικισμός, η οποία τους κρατά ενωμένους και γαλβανισμένους (μαγεμένους) απ' την κοινή τους αγάπη για την πατρίδα.

Όχι με την έννοια της φιλοπατρίας, αλλά της υπεροχής έναντι των άλλων. Έναντι των εξαθλιωμένων Κούρδων, για παράδειγμα, που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι και να προσκυνήσουν. Ή έναντι των Ελλήνων και των Κυπρίων, που τολμούν και ανθίστανται - έστω και λεκτικά - αν και τσακισμένοι απ' τα βάρη των μνημονίων.

Η ώρα των Κούρδων έφτασε στη Συρία. Η ''Ανατολική Επιχείρηση Ειρήνης'' που εξαπέλυσε ο Ερντογάν (με την πρόφαση της ασφαλούς ζώνης 35 χιλιομέτρων που θα προστατέψει την Τουρκία απ' τους Κούρδους ''τρομοκράτες'' ) ήταν σε πλήρη εξέλιξη, ως τη στιγμή της ανακοίνωσης από τον ίδιο εκεχειρίας 120 ωρών μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, μετά από σύσκεψη 4,5 ωρών με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.


Ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος, που είναι άριστος σε θέματα στρατηγικών και πολιτικών ελιγμών, αποδεικνύεται καθημερινά ως ο μεγάλος εκπρόσωπος του λαού του. Ο ζηλωτής του Κεμάλ που θέλει να τον αντικαταστήσει στον θρόνο του και τις καρδιές των συμπατριωτών του!.. Για να γίνει όμως αυτό, απαιτούνται μεγάλες θυσίες.

Μάχες σώμα με σώμα με τους πολιτικούς αντιπάλους του, προβοκατόρικες ''επιθέσεις'' εναντίον του, γλώσσα εξουσιαστική και πύρινη, ικανότητα επιρροής που φανατίζει τις μάζες και υπερβολική, ανεξέλεγκτη φιλοδοξία για... προσάναμμα.

Ανεξέλεγκτη φιλοδοξία, αλαζονεία και ναρκισσισμός. Να!.., τα κύρια χαρακτηριστικά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που - σε συνδυασμό με τη στρατηγική ευφυΐα και την εξουσιομανία του - τον οδηγούν στο δρόμο του νεο-οθωμανικού θρόνου της τουρκικής ιστορίας ή στην καταστροφή του.

Οι συγκυρίες τον ευνοούν προφανώς, όπως ευνοούσαν τον Χίτλερ το 1933-39, όταν πατούσε την Αυστρία, την Πολωνία. την Τσεχοσλοβακία και την Ολλανδία για χάρη των ''γερμανικών μειονοτήτων'' που ζούσαν ''καταπιεσμένες'' στα εδάφη τους. Έπειτα ξέρει να χρησιμοποιεί πρακτικά την παντοδυναμία του σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων, που αμφισβητούσαν ή ήθελαν να μπουν εμπόδιο στις Κεμαλικών προδιαγραφών τακτικές του.

Κι αυτές οι τελευταίες αφορούν ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας, που θέλει να τα διασφαλίσει ''χτίζοντας'' ζώνη ασφαλείας στα σύνορα με τη Συρία. Σ' αυτήν θα εγκαταστήσει μεθαύριο τους Τουρκμένους και τους φιλότουρκους ισλαμιστές (όπως είχε κάνει παλαιότερα η χώρα του στη Βόρεια Κύπρο εγκαθιστώντας Τούρκους εποίκους στο νησί.

Σε λίγα χρόνια από τώρα οι νέοι κάτοικοι της ''ζώνης ασφαλείας'' θα έχουν πλήρως ενσωματωθεί στην Τουρκία πολιτιστικά, γλωσσικά και εθνολογικά και θα ζητούν την ένωσή της μ' αυτήν μέσω ''κατασκευασμένων'' δημοψηφισμάτων.

Όταν τελειώσει αυτό το παραμύθι ή και πολύ νωρίτερα, ο βουλιμικός γείτονας εξ Ανατολών θα βάλει σαν στόχο την Αν. Μεσόγειο με τους υπέργειους και υποθαλάσσιους θησαυρούς της: την Κύπρο με την ΑΟΖ της και την Ελλάδα με τα χρυσοφόρα κοιτάσματά της, που κάνουν την Τουρκία να επείγεται να κατακτήσει το μισό Αιγαίο (''Γαλάζια Πατρίδα'').

Ήδη τη θεωρεί ''περιοχή δικαιοδοσίας της'', άλλωστε, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη μάχη των γεωτρήσεων και των διεκδικήσεών της, έστω κι αν αυτές παραβαίνουν τους διεθνείς κανονισμούς IMO και ICAO, για ανάληψη δικαιοδοσίας σε θέματα εθνικής κυριαρχίας.

Αυτοί όμως (οι διεθνείς κανονισμοί) λίγο ενδιαφέρουν τον Ερντογάν και την Τουρκία, η οποία - στο διάβα των αιώνων - έχει παραδώσει μαθήματα παραβίασης των Διεθνών Συνθηκών, αρχής γενομένης απ' τη Συνθήκη του Κιουτσούκ - Καϊναρτζή το 1774.

Με το δεδομένο αυτό, εξάλλου, ο Ερντογάν - μιλώντας στην 7η Σύνοδο Κορυφής του Τουρκικού Συμβουλίου στο Αζερμπαϊτζάν για την επέμβαση στη Συρία - είπε ότι αυτή είναι της ίδιας εθνικής σημασίας για την Τουρκία με την εισβολή στην Κύπρο το 1974, για να συνεχίσει μετά σε απειλητικό τόνο: ''Όπου υψώνεται η τουρκική σημαία, δεν κατεβαίνει ποτέ''...

Ναι, το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε και δε λογαριάζει τίποτα και κανέναν. Τόσο οι προκλητικές ενέργειές του στην κυπριακή ΑΟΖ, όσο και η απόφασή του να εισβάλει στη Συρία παρά τις εκκλήσεις των ξένων, το αποδεικνύουν πανηγυρικά. Η δύναμη της πυγμής του Ερντογάν ενισχύεται απειλητικά κι αυτό προκαλεί σύγκρυο σε Ελλάδα και Κύπρο, γιατί ξέρουν πως μετά την επιχείρησή του στη Συρία, θα έχουν σειρά αυτές.

Ο Τούρκος ηγέτης βιάζεται να τελειώσει με την τελευταία, για να επιδείξει τις διαθέσεις του δυτικά. Σ' αυτό λογαριάζουν, μην αμφιβάλλετε, και οι εδώ θαυμαστές του στη Θράκη, με την ομόθυμη συμπαράσταση μειονοτικών δημοσιογράφων που προσεύχονται για τον τουρκικό στρατό!..

Αν αστειεύομαι; Όχι, καθόλου!.. Σ' ένα βίντεο που ανέβηκε από ιστοσελίδα της Δ. Θράκης ακούγεται ένας φίλος του Ερντογάν, όπως παρουσιάζεται, να λέει:

- Θεέ μου στέρησε τους απίστους από τις δυνάμεις τους!..

Στο ίδιο βίντεο, σε πορεία υποστήριξης για την τουρκική εισβολή στη Συρία, ακούγεται ένας μειονοτικός θεολόγος να προσεύχεται υπέρ του Ερντογάν:

- Όλοι οι άπιστοι στον κόσμο, το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, όλοι μαζί ένωσαν τις δυνάμεις τους εναντίον των μουσουλμάνων, του Ισλάμ, προσπαθώντας να παρουσιάσουν την Τουρκία ως κατακτητή στη Συρία. Θεέ μου, στέρησέ τους τις δυνάμεις τους!..

Ας πάμε όμως τώρα και σε μια άλλη περίπτωση ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στους μουσουλμανικούς δημοσιογραφικούς κύκλους της Θράκης.

Ένας δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού ''Τσινάρ FM'' Ξάνθης (γνωστού ως '' η φωνή της φασιστικής Τουρκίας''), ο Νετζάτ Αχμέτ - που είναι και ανταποκριτής σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι - δημοσίευσε ανάρτηση με Τούρκους στρατιώτες να προσεύχονται, με το σχόλιο: ''Οι προσευχές μας μαζί σας''!..

Ενώ σε άλλο ηλεκτρονικό μέσο, στην ιστοσελίδα ''Μπιρλίκ'', ο δημοσιογράφος Ιλχάν Ταχσίν φέρεται να στηρίζει ανοιχτά την τουρκική εισβολή στη Συρία.

- Και λοιπόν; Τι θέλετε ν' αποδείξετε με όλα αυτά; θα ρωτούσε κάποιος καλοπροαίρετα. Δημοκρατία έχουμε, ανεξιθρησκεία έχουμε, αναγνωρισμένη μουσουλμανική μειονότητα έχουμε... Τι σας πειράζουν οι απόψεις μερικών απ' αυτούς που ξέφυγαν προς... Ανατολάς και εκφράζουν ανοιχτά τις απόψεις τους και τον θαυμασμό τους για τον ''πατερούλη'' του τουρκικού έθνους;

- Και βέβαια είναι δικαίωμά τους, θα του απαντούσα, να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Μόνο που οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταγεγραμμένες σχέσεις με τον παρακρατικό μηχανισμό του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και διαδίδουν την ανθελληνικότητά τους - μέσω ραδιοφώνου και ηλεκτρονικού Τύπου - στη μουσουλμανική κοινωνία...

Και αυτή είναι η αλήθεια, δυστυχώς. Σε επικύρωση μάλιστα αυτού που σας λέω με τους τουρκολάτρες μειονοτικούς δημοσιογράφους, που παίζουν προπαγανδιστικό ρόλο στη Θράκη υπέρ των Τούρκων και του Ερντογάν, σας ενημερώνω πως στις 7-6-2012 βραβεύτηκαν στην Προύσσα απ' την τότε τουρκική πολιτική ηγεσία με το βραβείο ''Προώθησης της Τουρκίας στο Εξωτερικό'' οι Θρακιώτες μειονοτικοί της ξανθιώτικης τουρκοφυλλάδας ''Μιλλέτ'' Μπιλάλ Μπουντούρ και Φεϊζουλλάχ Χασάνκαγια (εκ μέρους του διευθυντή της Τζενκίζ Ομέρ , που έλειπε).

Λίγο πολύ όλοι αυτοί κι ακόμα περισσότεροι μειονοτικοί δημοσιογράφοι της Ξάνθης έχουν σχέσεις συνεργασίας με το κομματικό όργανο της Άγκυρας εκεί DEB(κόμμα ισότητας, ειρήνης και φιλίας), τον σουνιτικό τουρκικό προξενικό μηχανισμό της Κομοτηνής και τους ΜΙΤατζήδες του Προξενείου.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τι φιλοτουρκική προπαγάνδα πέφτει υπέρ του Ερντογάν και τι φωτογραφίες, άρθρα και διαφημιστικό υλικό υπέρ της Τουρκίας... Κι δεν είναι μόνο αυτό. Οι μειονοτικοί δημοσιογράφοι της Θράκης αναμεταδίδουν στα τουρκικά Μέσα καθημερινά ό,τι δημοσιεύεται ή λέγεται σε βάρος της χώρας καταγωγής τους.

Έτσι μετέδωσαν προ ημερών ένα σχόλιο σε ιστολόγιο του βουλευτή της ΝΔ Άγγελου Συρίγου, που έκανε αναφορά στις ''τουρκικές εφημερίδες που φανατίζουν εθνικιστικά τους μαμελούκους που είναι έτοιμοι να πιστέψουν ό,τι παπαριά γράφεται...''

Το σχόλιό του αυτό, λοιπόν, προκάλεσε οργή στην Τουρκία και έκανε την εφημερίδα ''Γενί Ακίτ'' να καταφερθεί εναντίον του με τα λόγια:

- Θρασύτατη απειλή κατά της Τουρκίας!.. Εισερχόμαστε στον πόλεμο, στις τάξεις του YPG (Κούρδων Συρίας).

Προχωρά μάλιστα ακόμα παραπέρα την επιθετικότητά της εναντίον του Έλληνα βουλευτή διαστρεβλώνοντας εσκεμμένα, προπαγανδιστικά, μια δήλωσή του.

- Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα, σε θρασεία του δήλωση σχετικά με την επιχείρηση ''Πηγή Ειρήνης'', είπε επί λέξει:

- Αν η Γαλλία ενταχθεί στον πόλεμο δίπλα στο YPG, μπορούμε κι εμείς να ενταχθούμε στον συνασπισμό...

Για να καταλήξει η εν λόγω φιλοκυβερνητική εφημερίδα.

- Η επιχείρηση που άρχισε η Τουρκία στα ανατολικά του Ευφράτη προκάλεσε, όπως φαίνεται, μεγάλο αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο...

Και η αλήθεια ποια είναι απ' όλο αυτό το κουβάρι των εσκεμμένων παρερμηνειών της τουρκικής εφημερίδας; Ότι ο Άγγελος Συρίγος δεν ανέφερε τίποτα για το κουρδικό YPG της Συρίας. Το μόνο που είπε ήταν ότι ''Αν υπάρξει πολεμική εμπλοκή της Γαλλίας με την Τουρκία με αιτία το οικόπεδο 7 της Κύπρου, τότε θα αναμειχθεί και η Ελλάδα...''

Όπως καταλαβαίνετε, όλοι και όλα στην Τουρκία παίζουν το παιχνίδι του Ταγίπ Ερντογάν, με τους περισσότερους Τούρκους να είναι κρεμασμένοι στο άρμα του, που αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, με στόχο τη δυτική ''όχθη''. Η σειρά μας έρχεται όπου να 'ναι. Το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε, μετά από 78 ολόκληρα χρόνια, και ομιλεί... τουρκικά!!!..

''Κρινιώ Καλογερίδου'' (Βούλα Ηλιάδου)
AntiNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]