Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βουλγαρία σε Σκόπια: Ξεχάστε την Ευρώπη εάν δεν αλλάξετε…


Δεν είναι μόνο η Βουλγαρία που θεωρεί πως τα πράγματα στη “Βόρεια Μακεδονία”, σε σχέση με την εκπλήρωση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν βαίνουν όπως θα έπρεπε, σημείωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, στον απόηχο του «μπλόκου» της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη “Βόρεια Μακεδονία” και την Αλβανία, με τη Γαλλία να φέρεται να είναι αυτή που μπλοκάρει τη διαδικασία.

Όπως παρατήρησε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε σχέση με αυτήν την εξέλιξη, οι Σκοπιανοί πολιτικοί θα έχουν τον χρόνο να διορθώσουν τα όσα χρειάζεται, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.


Σε ό,τι αφορά τα αίτια που φαίνονται να βρίσκονται πίσω από το «μπλόκο», ο Καρακατσάνοφ επεσήμανε ότι η πλευρά της “Βόρειας Μακεδονίας” δεν καταβάλλει προσπάθειες, προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με τους Βούλγαρους εταίρους της, σημειώνοντας ότι αυτό συνιστά εμπόδιο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται ότι η Βουλγαρία, από την πλευρά της, έχει θέσει διάφορες προϋποθέσεις για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της “Βόρειας Μακεδονίας” με την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, έχει συσταθεί και μία κοινή επιτροπή, η οποία καλείται να καταλήξει σε συμφωνία για όλα τα αμφιλεγόμενα ζητήματα.

«Πληροφορήθηκα από τα μέλη του δικού μας μέρους της επιτροπής ότι οι εταίροι μας από τη “Βόρεια Μακεδονία” ανυποχώρητοι, αποχώρησαν από τη συνάντηση με το επιχείρημα ότι οι ώρες εργασίας είχαν ολοκληρωθεί. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει κατ’ αυτόν τον τρόπο, αν δεν το καταλαβαίνουν αυτό, κακό δικό τους», σημείωσε ο Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ. Και τόνισε: «Αν δεν εκπληρώσουν (σ.σ. τις προϋποθέσεις), θα παραμείνουν στην αίθουσα αναμονής».

Το «μπλόκο»

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες δεν άναψε το «πράσινο φως» για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη “Βόρεια Μακεδονία” και στην Αλβανία. Η Γαλλία φέρεται να είναι εκείνη που εκφράζει τις μεγαλύτερες ενστάσεις και να βρίσκεται πίσω από το «μπλόκο» της ΕΕ, σε ό,τι αφορά τα Σκόπια. Ο πρωθυπουργός της “Βόρειας Μακεδονίας” Ζόραν Ζάεφ είχε απευθύνει έκκληση προς τους ηγέτες των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. «Μην γίνετε τα εμπόδια μας, γίνετε οι ήρωές μας», είχε πει χαρακτηριστικά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]