Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Μεταναστευτικό ως project


Του Άγη Βερούτη

Το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα το οποίο ταλανίζει την ελληνική κοινωνία εδώ και αρκετά χρόνια, και θα συνεχίσει να υφίσταται ως πρόβλημα για τα επόμενα χρόνια, ειδικά καθώς η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου για την Ευρώπη.

Ως την στιγμή του 2015 όπου η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απηύθυνε ουσιαστικά πρόσκληση προς τους όπου γης μετανάστες και πρόσφυγες στην Γερμανία, η ως τότε εισροή προσφύγων και λαθρομεταναστών στην Ελλάδα ήταν σταγονόμετρο συγκριτικά με αυτό που επακολούθησε. Προφανώς ούτε ή ίδια δεν περίμενε ότι η πρόσκλησή της θα δημιουργούσε τέτοιον ανθρώπινο χείμαρρο. Δυστυχώς όμως και για κακή τύχη της Ελλάδας, κοντά στους 800.000 ανθρώπων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της.

Χάρη στη διαχειριστική ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης, ακόμα δεν ξέρουμε πόσοι εξ αυτών παραμένουν στη χώρα, πόσοι έφυγαν προς την Ευρώπη, και πόσοι επέστρεψαν προς την Τουρκία και τις ασιατικές και αφρικανικες χώρες από τις οποίες είχαν ξεκινήσει.

Από όσο καταλαβαίνω από αυτά που μου λένε γνωστοί Γερμανοί, ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να φέρουν καμποσα εργατικά χέρια στη Γερμανία για να βοηθήσουν τη βιομηχανία. Όμως οι δυσκολίες για το πολιτικό σύστημα εκεί ξεκίνησαν όταν κάποια εγκληματικά στοιχεία εξ αυτών έκαναν βιασμούς και φόνους σε τοπικές κοινωνίες που δεν είχαν ούτε προβλέψει ούτε προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο. Το αποτέλεσμα ήταν η Μέρκελ να παροτρυνθεί προς τη συνταξιοδότηση και το γερμανικό ακραίο κόμμα, το AfD να αυξάνει τα ποσοστά του συνέχεια στις αλλεπάλληλες τοπικές γερμανικές εκλογές και σήμερα να βρίσκεται στο περίπου +18% από τα ποσοστά που είχε προ της πρόσκλησης της Μερκελ προς απανταχού πρόσφυγες και μετανάστες.


Σε όλο αυτό το ευρύτερο πεδίο λαθών-αντιπαράθεσης-πολιτικού κόστους, εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών επηρεάζονται προς το χειρότερο, και οι κοινωνίες που είναι ανέτοιμες να τους απορροφήσουν επίσης πιέζονται ώσπου να ακουστούν στις ραφές τους.

Δυστυχώς, είτε μας αρέσει είτε όχι, βρισκόμαστε στη μέση, αποτελώντας πύλη και σημείο επιστροφής των ανεπιθύμητων από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του χρόνου. Και επιπλέον με ένα δίκτυο ΜΚΟ απορροφήθηκαν και κακοδιαχειρίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ της Eυρωπαϊκής ;Eνωσης για να προσφέρουν αργομισθίες σε ημέτερο τα προηγούμενα 4,5 χρόνια.

Ο μόνος τρόπος να μετριάσουμε τις επιπτώσεις των παραπάνω λαθών της Γερμανίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική κρίση (άλλωστε 8 στους 10 που έρχονται είναι μετανάστες και όχι πρόσφυγες καθώς δεν υπάρχει πόλεμος στον τόπο καταγωγής τους) είναι με τις αρχές του project management, με μόνιμες κρατικές δομές και όχι ευκαιριακές ΜΚΟ, με προσοχή και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων που καταλήγουν εδώ, και με ξεκάθαρους και αυστηρούς κανόνες που θα διαφυλάσσουν το διεθνές δίκαιο. Με διαφάνεια και δικαιοσύνη.

Οτιδήποτε άλλο διακινδυνεύει να απειλήσει την κανονικότητα της χώρας μας και να δημιουργήσει την επόμενη Xρυσή Aυγή εις βάρος της χώρας, των Ελλήνων και όσων έχουν έρθει εδώ για να σωθούν από τον πόλεμο και τον θάνατο αλλά και όσων έχουν ακούσια εγκλωβιστεί εδώ χωρίς να θέλουν να μείνουν ή να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]