Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Η ασφαλής ζώνη περιλαμβάνει Κομπάνι και Μανμπίτζ


ις περιοχές Κομπάνι και Μανμπίτζ περιλαμβάνει η ασφαλής ζώνη σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επικαλούμενος την αμερικανοτουρκική συμφωνία σημείωσε ότι «η ασφαλής ζώνη είναι μήκους 440 χιλιομέτρων και βάθους 30 χιλιομέτρων και την περιοχή θα επιτηρούν Τούρκοι και Αμερικανοί».

Στην περίπτωση αυτή όμως, περιλαμβάνονται εκτός του Τελ Αμπιάντ και άλλων περιοχών και οι πόλεις Μανμπίτζ και Κομπάνι στις οποίες έχει εισέλθει ο συριακός στρατός του Άσαντ και Ρώσοι στρατιωτικοί.

Σημειώνεται πως η συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Μεταξύ άλλων ο τούρκος πρόεδρος περιέγραψε βασικά σημεία της συμφωνίας με τον Μ. Πενς:
«Ξεκινά από εδώ και στο εξής μια καλή διαδικασία, διάρκειας 120 ωρών. Μέσα σε αυτές τις 120 ώρες, η γνωστή τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG έχει ενημερωθεί πως πρέπει να εγκαταλείψει την περιοχή που έχουμε χαρακτηρίσει ως ασφαλή ζώνη. Ένα χαρακτηριστικό της συμφωνίας είναι οι δικές μας δυνάμεις ασφαλείας θα παραμείνουν εκεί και δεν θα εγκαταλείψουν την περιοχή. Η διαδικασία εκεχειρίας επιτηρείται, επίσης, από την Τουρκία, στα βασικά της σημεία, μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης. Θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και σε διαπραγματεύσεις με τις εμπλεκόμενες πλευρές. Αποδέχομαι τη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σαν ένα ξεχωριστό στοιχείο αυτής της διαδικασίας».

Ακόμη, ο Ερντογάν διέψευσε πως γίνονται συγκρούσεις των τουρκικών δυνάμεων με Κούρδους στη βόρεια Συρία: «Παραπληροφόρηση. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα», είπε.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των SDF Μούσταφα Μπάλι, δήλωσε:
«Παρά τη συμφωνία για να σταματήσουν οι μάχες, τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις και επιθέσεις πυροβολικού συνεχίζονται εναντίον των θέσεων μαχητών και οικισμών αμάχων».
Ο ίδιος δήλωσε πως οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη Ρας αλ-Άιν. Κρότοι οβίδων ακούγονταν σήμερα το πρωί στα τουρκοσυριακά σύνορα παρά την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]