Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

12 παρατηρητήρια στήνει ο Ερντογάν στη «ζώνη ασφαλείας»


Προαναγγέλλοντας την εγκατάσταση 12 παρατηρητηρίων στη σχεδιαζόμενη «ζώνη ασφαλείας» ο Τ. Ερντογάν έστειλε για άλλη μία φορά το μήνυμα ότι η Τουρκία «ήρθε για να μείνει» στη βορειοανατολική Συρία. Παράλληλα, ο Τούρκος Πρόεδρος απείλησε τον Άσαντ πως αν η συριακή κυβέρνηση «κάνει ένα λάθος στην περιοχή», τότε η Άγκυρα θα απαντήσει.

Μιλώντας σε ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν ανέφερε πως 2 εκατομμύρια πρόσφυγες μπορούν να εγκατασταθούν στη «ζώνη ασφαλείας» εάν σε αυτήν συμπεριληφθούν οι πόλεις Ντέιρ αλ Ζορ και Ράκα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Τούρκος Πρόεδρος έστειλε το μήνυμα στον Άσαντ πως εάν η συριακή κυβέρνηση, οι δυνάμεις της οποίας έχουν αναπτυχθεί σε ορισμένες περιοχές απ’ όπου αποχώρησαν οι Κούρδοι μαχητές της YPG, «κάνει ένα λάθος, τότε η Άγκυρα θα απαντήσει».


Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως θα συζητήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν την επόμενη εβδομάδα για τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να δημιουργηθεί η «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία, τονίζοντας ότι η Μόσχα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην περιοχή δυτικά του Ευφράτη.

«Αυτή την περίοδο ισχύει η συμφωνία για το Ιντλίμπ την οποία πετύχαμε εμείς και η Ρωσία στο Σότσι. Συνεχίζουμε την συνεργασία προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν σκοπεύει στις συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο να θέσει το ζήτημα του τερματισμού των αεροπορικών πληγμάτων στο Ιντλίμπ, ο κ. Ερντογάν απάντησε ότι δεν προτίθεται να θέσει το ζήτημα, «επειδή η Ρωσία δεν πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στο Ιντλίμπ από τις 31 Αυγούστου».

Αναφερόμενος στις συνομιλίες του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι αυτές θα αποτελέσουν μια «νέα σελίδα» στις σχέσεις των δύο χωρών, μετά τη συμφωνία των δύο χωρών για εκεχειρία στη βορειοανατολική Συρία.

Τόνισε, μάλιστα, ότι οι κοινές προσπάθειες Τουρκίας - ΗΠΑ στην περιοχή θα γίνουν ευκολότερες εάν το περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου στηρίξει τη θετική προσέγγισή του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]