Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα όργια της Novartis: Ανοίγουν τα στόματα για τη σκευωρία


Τις απροκάλυπτες μεθοδεύσεις του παραθεσμικού μηχανισμού «Ρασπούτιν» προκειμένου να στήσει και να εκτελέσει με fast track διαδικασίες τη σκευωρία Novartis αποκαλύπτουν στοιχεία-φωτιά που περιλαμβάνει η επίμαχη δικογραφία που βρίσκεται στη Βουλή.

Μετά τις βαρύτατες καταγγελίες που κατέθεσαν ενόρκως ο κ. Ιωάννης Αγγελής και η κυρία Ελένη Ράικου για τον σκοτεινό και υπόγειο τρόπο δράσης του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αλλά και της νυν εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα το «Θέμα» δείχνει ότι υπάρχει και τρίτος παράγοντας στην εξίσωση που μιλά για εκτόξευση εκβιασμών προκειμένου να διωχθούν άρον άρον και χωρίς ενοχοποιητικά στοιχεία συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Πρόκειται για το Μεικτό Κλιμάκιο Ελέγχου (ΜΚΕ) που συγκρότησε το Συντονιστικό Οργανο Επιθεώρησης και Ελέγχου (ΣΟΕΕ), το οποίο μιλά για «εκτόξευση συγκεκαλυμμένων ή ευθέως εκπεφρασμένων απειλών» και πιέσεις από την κυρία Τουλουπάκη προκειμένου να επισπευστεί η κατάθεση πορίσματος χωρίς αξιολόγηση των στοιχείων και ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων.

Το έγγραφο που απεστάλη στις 12/12/2018 προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου περιγράφει κατάχρηση εξουσίας από την κυρία Τουλουπάκη προκειμένου οι επιθεωρητές να παραβιάσουν τα καθήκοντά τους. Παράλληλα, επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες Αγγελή ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς καθοδηγούμενη από τον «Ρασπούτιν» επεδίωκε να ασκήσει «όπως-όπως» διώξεις σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα έως τις 20 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.



Ειδικότερα, στη 14σέλιδη έκθεση που συνέταξε το Κλιμάκιο του ΣΟΕΕ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η κυρία Τουλουπάκη απαίτησε από τους επιθεωρητές να ελέγξουν πλήθος ψηφιακών αρχείων (ξεπερνούν τα 2 terabytes) και εντός 15 ημερών να υποβάλουν πόρισμα έως τις 15 Δεκεμβρίου 2018.

«Με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 3424/29.11.2018 έγγραφό της η κυρία εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς προς την πρόεδρο του ΣΟΕΕ έθεσε αποκλειστική προθεσμία 15 ημερών για την υποβολή του πορίσματος, χωρίς να λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι και μόνο για την περιήγηση από το ΜΚΕ του ψηφιακού υλικού 2 terabytes ο τιθέμενος  χρόνος των 15 ημερών είναι εκτός πραγματικότητας», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι συντάκτες του εγγράφου, για να υπογραμμίσουν σε άλλο σημείο: «Επειδή επί του παρόντος δεν έχουν ολοκληρωθεί οι ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις, ο δε όγκος του ψηφιακού υλικού 2 terabytes από τις πραγματοποιηθείσες εκ της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς κατασχέσεις στην εταιρεία Novartis (Hellas) είναι τεράστιος και απαιτείται χρόνος για την εξέταση του συνόλου για την αξιοποίησή του και επιπρόσθετα επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η προσπέλαση και εξέταση του προσκομισθέντος ψηφιακού υλικού (27.000 αρχεία), στο πλαίσιο λήψης μαρτυρικών καταθέσεων, φρονούμε ότι η εκτόξευση συγκεκαλυμμένων ή ευθέως εκπεφρασμένων απειλών στο πρόσωπο της συντονίστριας του ΜΚΕ, ειδικής επιθεωρήτριας του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και η εν γένει άσκηση πιέσεων στους επιθεωρητές-μέλη του ΜΚΕ για την άμεση υποβολή πορίσματος εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους λάθους, το οποίο θα θέσει σε διακινδύνευση όχι μόνο τους υπογράφοντες επιθεωρητές, αλλά ιδίως την αξιοπιστία του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου, του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και περαιτέρω την ίδια την ερευνητική υπόθεση».


Να σημειωθεί ότι το ΣΟΕΕ υπαγόταν στη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, η οποία έχει καταγγελθεί από τη Ν.Δ. για τις στενές σχέσεις που διατηρεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, το κείμενο-αναφορά συντάχθηκε από τους επικεφαλής του Μεικτού Κλιμακίου και η κυρία Παπασπύρου ήταν αναγκασμένη να το σφραγίσει και να το διαβιβάσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ακόμα κι αν διαφωνούσε με το περιεχόμενό του. Αλλωστε, η ίδια αναφέρει σε άλλο έγγραφο: «Δεν υπογράφω τις εκθέσεις του ΜΚΕ παρά μόνο τις διαβιβάζω στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και τους λοιπούς αποδέκτες προς ενέργεια».

Δεκέμβριος 2018:
Οι μεθοδεύσεις κορυφώνονται

Τα νέα δεδομένα έρχονται να διαψεύσουν όσους αμφισβητούν τις καταθέσεις Ράικου - Αγγελή, καθώς δείχνουν ότι επίσημο ελεγκτικό όργανο είχε προχωρήσει σε παρόμοιες καταγγελίες. Παράλληλα, από το άθροισμα των στοιχείων που ήδη έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή φαίνεται ότι το σύστημα «Ρασπούτιν» φορτσάρει απότομα τον ούτως ή άλλως άγαρμπο μηχανισμό τον Δεκέμβριο του 2018. Να σημειωθεί ότι εκείνες τις ημέρες το πολιτικό σκηνικό μύριζε μπαρούτι. Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι αποφάσισε να φέρει εσπευσμένα τη Συμφωνία των Πρεσπών στο Κοινοβούλιο (ψηφίστηκε στις 25/1/2019) παραβιάζοντας το deal με τον τότε εταίρο του Πάνο Καμμένο για κύρωση του κειμένου μετά τις ευρωεκλογές. Ο  αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. απείλησε ότι θα ρίξει τον Αλέξη Τσίπρα και η κυβέρνηση έψαχνε εναγωνίως τρόπους διαφυγής από την πολιτική κρίση. Ισως η υπόθεση Novartis να αποτελούσε και πάλι μια διέξοδο αν δεν «στράβωναν» οι μεθοδεύσεις από την παραίτηση του κ. Αγγελή (19/1/2019) και τις δημόσιες καταγγελίες του κ. Νίκου Μανιαδάκη (3/1/2019) ότι τους ασκήθηκαν απειλές και πιέσεις προκειμένου να καταθέσουν εις βάρος πολιτικών προσώπων. Υπενθυμίζεται ότι η σκευωρία Novartis είχε ενεργοποιηθεί περίπου έναν χρόνο πριν, στις 5/2/2018, μία ημέρα μετά το ογκώδες συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για το Μακεδονικό.
Τότε ο κ. Παπαγγελόπουλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μίλησε για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» και κάλεσε «το πολιτικό σύστημα να κάνει την αυτοκάθαρσή του». Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής προανήγγειλε διώξεις δηλώνοντας: «Εντολή του πρωθυπουργού είναι να κινηθούν και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο και τον κανονισμό της Βουλής». Την επομένη ο φάκελος διαβιβάστηκε στο Κοινοβούλιο αι ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε Προανακριτική για τους 10 πολιτικούς του αντιπάλους με σαθρά, όπως αποδείχθηκε, στοιχεία, «κουκουλοφόρους»-μάρτυρες και fake video.

Πρώτο Θέμα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]