Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άγκυρα: Θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες στην Ανατ. Μεσόγειο


Η Τουρκία «θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις δραστηριότητές» της στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρει ανακοίνωση του το Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) της χώρας, το οποίο κράτησε 3,5 ώρες και πραγματοποιήθηκε υπό τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, στην ανακοίνωση του (ΣΕΑ) αναφέρεται πως «έχει υπογραμμιστεί ότι θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα οι δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο που διεξάγονται στην υφαλοκρηπίδα που η Τουρκία έχει δηλώσει στα Ηνωμένα Έθνη και στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν γίνει με την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου"».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «έχει συζητηθεί και θεωρήθηκε κατάλληλο το Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας που έχει ετοιμαστεί δια της αξιολόγησης όλων των πτυχών της επιχειρηματολογίας των εξελίξεων της εθνικής μας ασφάλειας στη χώρα μας, την περιοχή και τον κόσμο».


Το εν λόγω έγγραφο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί και ως «Μυστικό Σύνταγμα του Κράτους», θεωρείται απόρρητο και μπορεί να τροποποιηθεί μόνο με απόφαση του ΣΕΑ, ενώ σύμφωνα με διαρροές στον τουρκικό Τύπο γίνονται αναφορές τόσο στην Κύπρο όσο στην Ελλάδα.

Τέλος, στη σημερινή ανακοίνωση του ΣΕΑ αναφέρεται ακόμη ότι οι ειλικρινείς προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει τη ζώνης ασφαλείας στην Συρία θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, επισημαίνοντας ότι «επιβεβαιώθηκε ότι οι επιχειρήσεις Πέντσε θα συνεχιστούν μέχρι να καθαρίσει η περιοχή από τους τρομοκράτες».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]