Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: «Εύκολα μπορεί να υπάρξει νέα ανάφλεξη στη Μόρια»


Η κατάσταση στη Μόρια έχει ηρεμήσει μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μετά την πυρκαγιά στον καταυλισμό, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ωστόσο «εύκολα μπορεί να υπάρξει νέα ανάφλεξη», όπως προειδοποίησε.

Μιλώντας στον ρ/σ Πρώτο Θέμα 104,6, ο κ. Μουτζούρης ανέφερε πως για τα αίτια εκδήλωσης των επεισοδίων στο ΚΥΤ Μόριας υπάρχουν δύο εκδοχές: «Άλλοι μιλούν για κάποια Αφγανή που προσπαθούσε να μαγειρέψει και κάηκε και άλλοι μιλούν για βραχυκύκλωμα».

Επιπλέον ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου γνωστοποίησε πως την Κυριακή οι ελληνικές Αρχές απέτρεψαν 25 βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες να φτάσουν στη Μυτιλήνη.

Όπως είπε, όμως, «είναι τέτοια τα πλήθη που έρχονται ώστε αν δεν σταματήσει η ροή από τα τουρκικά παράλια το πρόβλημα θα συνεχίζεται».


Συνεχίζεται η αποσυμφόρηση της Μόριας - 200 πρόσφυγες αναχωρούν σήμερα για Πειραιά

Τρίτη επιχείρηση σήμερα μέσα σε μια εβδομάδα στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης της Μόριας. Συγκεκριμένα, 200 αιτούντες άσυλο που ανήκουν σε ειδικές ευάλωτες κατηγορίες αναχωρούν από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας για τον Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι 350 αναχώρησαν την περασμένη Παρασκευή και άλλοι 110 την περασμένη Τετάρτη, ενώ όπως ανακοινώθηκε ετοιμάζεται η αναχώρηση άλλων 400 την ερχόμενη Κυριακή.

Από νωρίς σήμερα το μεσημέρι και παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό λόγω των χθεσινών γεγονότων, άρχισε η μετακίνηση προς το λιμάνι της Μυτιλήνης με λεωφορεία και φορτηγά του Ελληνικού Στρατού. Στη συνέχεια οι 200 αιτούντες άσυλο θα επιβιβαστούν στο πλοίο «Νήσος Ρόδος» με το οποίο θα αναχωρήσουν για Πειραιά. Από εκεί με τη φροντίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα τοποθετηθούν σε δομές φιλοξενίας.

Νέες αφίξεις

Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο οι ροές στα νησιά του βορείου Αιγαίου παρέμειναν υψηλές. Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ως χθες τα μεσάνυχτα, στη Λέσβο πέρασαν 217 πρόσφυγες και μετανάστες. Στη Χίο 43 και στη Σάμο 114. Σήμερα από τα μεσάνυχτα οι ροές είναι πολύ χαμηλές. Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το μεσημέρι στη Λέσβο πέρασαν 14 άτομα, στη Σάμο 51 και στη Χίο κανένας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]